Ολοκληρωθηκαν με μεγάλη προσέλευση κόσμου οι Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρωθηκαν με μεγάλη προσέλευση κόσμου οι Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019



Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2019» που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ 3η ΗΜΕΡΑ



Στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν χιλιάδες ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου που θέλησαν να δοκιμάσουν πιάτα μαγειρεμένα από γνωστούς σεφ, να δουν την έκθεση τοπικών προϊόντων, να ενημερωθούν, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν. 

Όσοι επισκέφθηκαν την Πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς αυτό το τετραήμερο που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στα προϊόντα της κρητικής γης είχαν, τέλος, την ευκαιρία να απολαύσουν όμορφες κρητικές βραδιές με μουσική και χορό. Όλες οι εκδηλώσεις είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ εκτιμάται ότι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι πέρασαν από την Πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς και είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικά κρητικά εδέσματα.



Ιδιαίτερα ελκυστικό σε γεύσεις ήταν το περίπτερο της Μαρίνας Λαδωμένου και να γευτείτε παραδοσιακό καπρικό  αρωματισμένο με βότανα.
Πλήθος κόσμου υπομονετικά στην ουρά περίμενε να αγοράσει τις περίφημες καπρικόπιτες και το παραδοσιακό ψωμί.



















Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε την Πλατεία της Παλιάς Λαχαναγοράς το βράδυ της Παρασκευής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους επισκέπτες όσο και με τους παραγωγούς καθώς και να δοκιμάσει τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα.



Στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Τμήματος Τουρισμού καθώς και όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που μόχθησαν για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Κρήτη διαθέτει

παραγωγούς και προϊόντα υψηλού επιπέδου, μια μικρή γεύση από την ποιότητα των οποίων πήραν όσοι επισκέφθηκαν τις «Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019».



 Ως Δήμος Ηρακλείου, με την συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και με άλλες δράσεις, στηρίζουμε εμπράκτως την τοπική παραγωγή και παράλληλα στοχεύουμε στην ενδυνάμωση του brand του Ηρακλείου και στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού».



Στο τέλος της βραδιάς η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του, καθώς επίσης και όλους όσους συνετέλεσαν για την άψογη διοργάνωση του φεστιβάλ, ενώ μίλησε το ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ 





Για τους λάτρεις της μπύρας το περίπτερο της ΣΟΛΟ ήταν εκεί.
Mε καταγωγή από την Κρήτη, η Σόλο δεν είναι μία οποιαδήποτε μπίρα αλλά μία craft μπύρα με ψυχή.
Περήφανη, κατεχάρης και ασυμβίβαστη από τη φύση της, μπολιασμένη με την εμμονή πως η καλή μπίρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα,  η Σόλο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν μια αληθινή μπίρα με πλούτο γεύσης και αρωμάτων.
Πιστοί στο δημιουργικό και συνεργατικό μας πνεύμα, πορευόμαστε με γνώμονα τη χαρά της γνώσης, της δημιουργίας και της συνεργασίας, προσκαλώντας τους απανταχού φίλους μας σε διάδραση με την πεποίθηση πως craft μπίρα σημαίνει πάνω από όλα ανθρώπινη επαφή, μοίρασμα ιδεών, συναισθημάτων και όλων όσων δίνουν αξία και άρωμα στη ζωή μας.
Άλλο ένα περίπτερο για τους λάτρεις της μπύρας ήταν και της 

«Notos Gold Lager»: της πρώτης χειροποίητη μπύρας στο Ηράκλειο.

Τόλμησαν εν μέσω οικονομικής κρίσης, έκαναν το πρώτο βήμα και πέρασαν από την οικιακή ζυθοποίηση στην εμπορική παραγωγή, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και την γεύση της φρέσκιας, απαστερίωτης και αφιλτράριστης μπύρας. Της πρώτης τοπικής χειροποίητης μπύρας που παράγεται στην Ανατολική Κρήτη.
Μετά από προσπάθειες 6 ετών τέσσερις φίλοι, με φιλία 20 ετών και έχοντας διαφορετικό επάγγελμα ο καθένας αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη μικρή μικροζυθοποιία της πόλης. Στην πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Στο Ηράκλειο της Κρήτης.



Άλλο ένα σημείο αναφοράς ποικιλίας γεύσεων ήταν το Μπαϊράκι - ByRaki flavor δημιουργήθηκε με πηγή έμπνευσης τα παραδοσιακά λικέρ, που συναντούσαμε παλιότερα στα χωριά της Κρήτης, φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο και πάντα με βάση την τσικουδιά.

Σήμερα στον δικό της χώρο, η εταιρεία δημιούργησε δικιά της μυστική συνταγή, όπου με την μορφή του εμπλουτισμού, φτιάχτηκαν τα ηδύποτα με 16% και 25% αλκοόλ.
΄
Οι γεύσεις του Μπαϊράκι - ByRaki flavor ποικίλουν, ενδεικτικά αναφέρουμε: την φράουλα, την καραμέλα, το καρπούζι, τη μέντα, το ροδάκινο, την κανέλα, το κεράσι, το μύρτιλο, που ήδη έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις.





Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα των Γιώργου και Νίκου Στρατάκη όπου ξεσήκωσε τον κόσμο να τραγουδήσει και να χορέψει.


















Οι φετινές εκδηλώσεις – γίνονται κάθε χρόνο τον μήνα Σεπτέμβριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που είναι στις 27 Σεπτεμβρίου- ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. 









Βασικός συνδιοργανωτής ήταν η Περιφέρεια Κρήτης ενώ ως συνδιοργανωτές ήταν: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης, Σύλλογος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, We do local, Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.































Facebook : Heraklion Municipal Tourist Department & Heraklion_gastronomy

instragram : @Heraklion_info_point

twitter : @Heraklion_info
http://www.visitheraklion.eu





Post Top Ad

.............