Στα ίδια ζάλα χόρεψαν και τραγούδησαν αντάμα με το λύκειο Ελληνίδων Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Στα ίδια ζάλα χόρεψαν και τραγούδησαν αντάμα με το λύκειο Ελληνίδων Σητείας



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου η ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του λυκείου Ελληνίδων Σητείας.



Φέτος η μουσικοχορευτική  παράσταση συνεχίστηκε με πολύ χορό απ όλους τους παρευρισκόμενους σε ένα πραγματικά παραδοσιακό πανηγύρι της Ανατολικής Κρήτης και όχι μόνο, αφού οι μουσικοί μας από Κρήτη και Ρόδο συνέχισαν τις χορευτικές μελωδίες και μετά την παράσταση. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου και το Χοροδείον και παρουσιάστηκαν χοροί της Κρήτης με έμφαση σε αυτούς της Σητείας και της Ιεράπετρας (Ανατολικής Κρήτης) και της Ρόδου και μέσα από θεατρική απόδοση αναδείχθηκαν οι συγγένειες και οι επιρροές των χορών της Ανατολικής Κρήτης με αυτούς της Ρόδου. Ο πηδικτός με τα εκατόλογα, ο ζερβόδεξος με τον ζερβοδέξιος και ο συρτός Ανατολικής Κρήτης με τον κρητικό της Ρόδου.






Αντάμα σε ένα παραδοσιακό πανηγύρι μέσα στην πόλη της Σητείας στο άλσος Χλουβεράκη το Λύκειο Ελληνίδων στυλοβάτης της παράδοσης ενώνει με τα ίδια βήματα... τόπους, αντιλήψεις και ήθη.
Η εκδήλωση ήταν με την υποστήριξη του δήμου Σητείας και του ΔΟΚΑΣ


















Το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας έκανε ξενάγηση στους φιλοξενούμενους από Ρόδο σε ΒΑΙ και Μονή Τοπλού.





Post Top Ad

.............