Ασφυκτικά γεμάτη απο κόσμο η αίθουσα της Παναγίας της Ρίζας στο δήμο Σητείας στην εκδήλωση για την ιδιαίτερη ιστορία του χτισίματος της - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ασφυκτικά γεμάτη απο κόσμο η αίθουσα της Παναγίας της Ρίζας στο δήμο Σητείας στην εκδήλωση για την ιδιαίτερη ιστορία του χτισίματος της


Πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της θεοτόκου , της επονομαζόμενης Παναγίας της Ρίζας η οποία βρίσκεται στον δήμο Σητείας λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά απο το χωριό Παρασπόρι.


«Μόνο με γάλα, χωρίς νερά, κτίστηκε αυτή η Παναγιά», και αυτό απο μόνο του την κάνει ιδιαίτερη τόσο στον θρύλο που την διακατέχει όσο και στη αξία που αποκτά στο να την επισκεφτεί ο προσκυνητής και να μάθει για την ιστορία της.


Στην εκδήλωση όπου πλαισιώθηκε απο πλήθος κόσμου διαβάστηκε ποίημα της Κατίνας Ροζάκη – Καρνιαδάκη, κείμενα του Γεωργίου Εμμ. Πετρουλάκη και της Αλίκης Σακκαδάκη – Πετρουλάκη καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο «Το Σκορδύλλο και οι παρακείμενοι οικισμοί Ρίζα και Άγιος Μάμας» του Γιώργου Ι. Τσικαλάκη καθώς και το βιβλίο "Τα Κρυγιά και οι οικισμοί της τέως κοινότητας Κρυών" του Εμμανουήλ Γ. Κουτσαντωνάκη, σχετικά με την ιστορία της Παναγίας της Ρίζας .
Tα κείμενα διάβασαν η Μαρία και η Ιωάννα Ξυπόλιτου.




Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου Παρασπορίου κύριο Νεκτάριο Ξυπόλητο που ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να γίνει γνωστή η ιστορία της Παναγίας Ρίζας και όλα τα κείμενα να δημοσιευθούν ενιαία σε βιβλίο αποκλειστικά για την Παναγία.





Πρέπει να αναφέρουμε ότι παραβρέθηκε ο Γεώργιος Τσικαλακης ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στο βιβλίο του ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Παπά Μανώλης Μπελιμπασακης που ευχαρίστησε τον σύλλογο και αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία της Μονής.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου ευχαριστεί όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση και το εκκλησιαστικό συμβούλιο.



Η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας της ρίζας γέμισε απο πιστούς μετά το πέρας της απογευματινής λειτουργίας που προηγήθηκε της εκδήλωσης.


















Να αναφέρουμε ότι προσφέρθηκε κέρασμα από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον σύλλογο Παρασπορίου.














Post Top Ad

.............