Υπόμνημα στο Πρωθυπουργό για το Αεροδρόμιο Σητείας - του Νίκου Καραμανωλάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Υπόμνημα στο Πρωθυπουργό για το Αεροδρόμιο Σητείας - του Νίκου Καραμανωλάκη

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επ΄ ευκαιρία και της επισκέψεως σας στο νησί μας, επιθυμώ να σας θέσω ένα θέμα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη και τη πρόοδο του τόπου μας.
Είναι στους πάντες γνωστό ότι στο Λασίθι και ιδιαιτέρως στο Δήμο Σητείας, καταγράφεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα σε σχέση με το υπόλοιπο νησί, ως απόρροια της ολιγωρίας και των λανθασμένων αποφάσεων προηγούμενων ετών.
Η παραπάνω πραγματικότητα, μας δημιουργεί την υποχρέωση να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα λιγοστά αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτουμε και την ευθύνη να αποτρέψουμε επιπλέον λανθασμένους μελλοντικούς χειρισμούς.

Ως εκ τούτου, οφείλω να σας επισημάνω μία λανθασμένη απόφαση που προωθείται για ένα από τα πλέον σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία της περιοχής μας. Αναφέρομαι σχετικά με το Αεροδρόμιο της Σητείας, του οποίου η αναπτυξιακή προοπτική σχετίζεται με το νέο Αεροδρόμιο του Καστελίου, όπως περιγράφεται στη σχετική σύμβαση παραχώρησης.


Για την ακρίβεια, στο Άρθρο 4 της σύμβασης παραχώρησης για τη μελέτη-κατασκευή-χρηματοδότηση-λειτουργία-συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, προβλέπεται, το κατ’ εξαίρεση δικαίωμα της εταιρείας για ανταλλάγματα ή χρηματικές αποζημιώσεις έναντι του Δημοσίου, σε περίπτωση που: «Επεκταθεί ή αναβαθμιστεί ο δημοτικός αερολιμένας Σητείας Βιτσέντζος Κορνάρος.»
Ως υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας, αλλά και ως πολίτης της ανατολικής Κρήτης που προσδοκά στην αναβάθμιση των υποδομών και την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου, σας δηλώνω ότι η παραπάνω πρόβλεψη μας βρίσκει κάθετα αντίθετους καθότι αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Σητείας.
Με δεδομένο ότι ο Δήμος Σητείας είναι ο μοναδικός που μένει εκτός του άμεσου σχεδιασμού για την επέκταση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, γίνεται αντιληπτό ότι το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι της Σητείας, αποτελούν δύο σύγχρονες πύλες εισόδου/εξόδου για την αποκομμένη Ανατολική Κρήτη. Ως εκ τούτου, η αναβάθμιση και αξιοποίησή τους αποτελούν προτεραιότητα ύψιστης σημασίας για εμάς.


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............