Στο Αποδούλου καλωσόρισαν τον Μάιο με λύρες, λαγούτα και με διάθεση Αποδουλιανής παρέας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Στο Αποδούλου καλωσόρισαν τον Μάιο με λύρες, λαγούτα και με διάθεση Αποδουλιανής παρέας


Το γραφικό παραδοσιακό χωριό Αποδούλου ( δείτε εδώ ) είναι κτισμένο στα νότια του Νομού Ρεθύμνης, κάτω από τους πρόποδες του όρους Ψηλορείτη, με θέα το Λιβυκό πέλαγος. Απέχει 54 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και 84 από το Ηράκλειο.

Με έντονο το στοιχείο της παράδοσης και της φιλοξενίας το Αποδούλου και οι Αποδουλιανοί ξέρουν να ζούν, να διασκεδάζουν και να διατηρούν ζωντανά τα βασικότερα στοιχεία αξιών που έχει ο Άνθρωπος.
Την φιλοξενία, την διάθεση προσφοράς και την έννοια του μαζί που λειτουργεί καλύτερα απο το εγώ..
Ο ενεργός και δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος διαφυλάσσει τα ήθη έθιμα και τις παραδόσεις,κάτι που απέδειξε και με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς όπου διοργάνωσε με την συμμετοχή των απανταχού αποδουλιανών μια όμορφη εκδήλωση σε ένα εξίσου όμορφο και γραφικό μέρος.
Στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου σε μια καταπράσινη έκταση στα φιλόξενα μέρη του Αμαρίου πλήθος κόσμου καλωσόρισε τον Μάη της ελπίδας και της αναζωογόνησης της φύσης, με τραγούδι, με λύρες και λαγούτα, με χορό και βέβαια με εκλεκτά εδέσματα καλό κρασί και άφθονη τσικουδιά.
Η διάθεση παρέας απο άτομα κάθε ηλικίας ήταν ο κοινός παρανομαστής.
Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν απο τον κ. Σταμάτη Λίτινα και μας έστειλε η κυρία Μαρία Τζιράκη - Παττακού όπου και παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την δυναμική του χαρακτήρα της και τον ακούραστο βηματισμό της να συμμετέχει να στηρίζει και να αναδεικνύει την έννοια... ( ότι όταν ενώνονται οι Άνθρωποι μπορούν πολύ περισσότερα πράγματα να δημιουργήσουν. )

Συγχαρητήρια αξίζουν στον πολιτιστικό σύλλογο Αποδούλου ,στον κ. Παπαγιαννάκη Νίκο (πρόεδρο), στην κ. Ψαρουδάκη Χρυσούλα (αντιπρόεδρο) , στον κ. Λίτινα Λευτέρη (γραμματέα) καθώς και σε όλο το Δ.Σ του συλλόγου.

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια ομως στους Αποδουλιανούς που τιμούν και στηρίζουν τις εκδηλώσεις του συλλόγου και κρατούν αναμμένο το φως της παράδοσης.













Post Top Ad

.............