Πώς να μιλήσετε στην κόρη σας για το σώμα της - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Πώς να μιλήσετε στην κόρη σας για το σώμα της

Πώς να μιλήσετε στην κόρη σας για το σώμα της, νούμερο ένα: μη μιλήσετε στην κόρη σας για το σώμα της, παρά μόνο για να τη διδάξετε πώς λειτουργεί.
Μην πείτε τίποτα αν έχει χάσει βάρος. Μην πείτε τίποτα αν έχει πάρει βάρος.

Αν νομίζετε ότι το σώμα της κόρης σας είναι εκπληκτικό μην το πείτε. Να μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να πείτε αντί για αυτό:
«Φαίνεσαι τόσο υγιής!»
Ή «Φαίνεσαι τόσο δυνατή.»
Ή «Βλέπω πόσο χαρούμενη είσαι – λάμπεις.»
Ακόμα καλύτερα, επαινέστε την για κάτι που δεν έχει να κάνει καμία σχέση με το σώμα της.
Ούτε να σχολιάζετε τα σώματα των άλλων γυναικών. Όχι. Ούτε ένα σχόλιο, είτε είναι καλό είτε κακό.
Διδάξτε την για καλοσύνη απέναντι στους άλλους, αλλά και καλοσύνη απέναντι στον εαυτό της. 
Μην τολμήσετε να μιλήσετε για το πόσο μισείτε το σώμα σας μπροστά στην κόρη σας, ή να μιλήσετε για την καινούργια σας δίαιτα. Εδώ που τα λέμε μην κάνετε δίαιτα μπροστά στην κόρη σας. Να αγοράζετε υγιεινά φαγητά. Να μαγειρεύετε υγιεινά γεύματα. Αλλά μην πείτε «Δεν τρώω υδατάνθρακες τώρα.» Δεν πρέπει να της περάσει από το μυαλό ότι οι υδατάνθρακες είναι κακοί γιατί αν ντρέπεσαι για αυτά που τρως ντρέπεσαι για τον εαυτό σου.
Ενθαρρύνετε την κόρη σας να τρέχει επειδή την κάνει να αισθάνεται λιγότερο στρεσσαρισμένη. Ενθαρρύνετέ την να σκαρφαλώνει βουνά επειδή δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να εξερευνήσεις την πνευματικότητά σου από την κορφή του κόσμου. Ενθαρρύνετε τη να κάνει surf, να κάνει αναρριχήσεις, να κάνει ποδήλατο βουνού επειδή τη φοβίζουν και αυτό είναι καλό μερικές φορές.
Βοηθήστε την κόρη σας να αγαπήσει το ποδόσφαιρο ή την κωπηλασία ή το χόκευ γιατί τα σπορ θα την κάνουν καλύτερο ηγέτη και γυναίκα με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εξηγήστε της ότι όσο κι αν μεγαλώσει κανείς, ποτέ δε σταματάει να χρειάζεται τη δύναμη της ομάδας. Ποτέ να μην την πιέζετε να ασχολείται με ένα σπορ το οποίο δεν αγαπάει ολοκληρωτικά.
Αποδείξτε στην κόρη σας ότι οι γυναίκες δεν χρειάζονται τους άντρες για να μετακινήσουν τα έπιπλά τους.
Διδάξτε την κόρη σας πώς να μαγειρεύει λαχανίδες.
Διδάξτε την κόρη σας πώς να φτιάχνει κέικ σοκολάτας φτιαγμένο με έξι ράβδους βούτυρο.
Μαθετέ της τη συνταγή της δικής μας μαμάς για Χριστουγεννιάτικο κέικ. Περάστε της την αγάπη σας να βρίσκεστε στην ύπαιθρο.
Ίσως εσείς και η κόρη σας να έχετε και οι δύο χοντρούς μηρούς ή μεγάλο θώρακα. Είναι εύκολο να μισήσει κανείς αυτά τα μέρη του σώματος που δεν έχουν μέγεθος μηδέν. Μην το κάνετε. Πείτε στην κόρη σας ότι με τα πόδια της μπορεί να τρέξει Μαραθώνιο αν το θελήσει και ο θώρακάς είναι σπίτι για τα γερά της πνευμόνια. Μπορεί να φωνάξει και μπορεί να τραγουδήσει και μπορεί να σηκώσει τον κόσμο, αν θέλει.
Θυμήστε στην κόρη σας ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει με το σώμα της είναι να το χρησιμοποιήσει για να μετακινήσει την όμορφη ψυχή της.

Post Top Ad

.............