Χάσαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε Σφαγεία στον δήμο Σητείας - του Νίκου Καραμανωλάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Χάσαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε Σφαγεία στον δήμο Σητείας - του Νίκου Καραμανωλάκη

Πρόσφατα είχα αναφερθεί σε ακόμα μία ευκαιρία χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020 (ΕΠΑΝΕΚ), που αφορούσε στην «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας». Πρόκειται για μία χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που έδινε στο Δήμο μας  την ευκαιρία  αποκατάστασης παλιών-παραδοσιακών και διατηρητέων κτιρίων, όπως π.χ. το πρώην ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ που είναι δημοτικό κτίριο κ.α. Πρόκειται για ένα ακόμα πρόγραμμα χρηματοδότησης, απ’ όπου ο Δήμος Σητείας έλαμψε διά της απουσίας του, παρά τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν και τα διάσπαρτα εγκαταλελειμμένα δημοτικά κτήρια.
Αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα για να τονίσω ότι με κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης που χάνουμε, χάνουμε και την ευκαιρία ανάπτυξης απαραίτητων υποδομών που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Για παράδειγμα, με την απώλεια της χρηματοδότησης του ΕΠΑΝΕΚ, χάσαμε μεταξύ άλλων και την ευκαιρία δημιουργίας σύγχρονων σφαγείων στην περιοχή του Δήμου Σητείας, καθότι ήταν αντικείμενο των προβλεπόμενων δαπανών του προγράμματος.
Να θυμίσω ότι η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων, ήταν μία από τις  προεκλογικές δεσμεύσεις τις παρούσας Δημοτικής Αρχής. Οι πολίτες, ιδιαιτέρως όμως οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες, το γνωρίζουν πολύ καλά και θυμούνται αυτά που  τους έλεγαν προεκλογικά ότι «θα προχωρήσουμε σε εξεύρεση χώρου για ανέγερση σφαγείων».  Αυτοί που τα έλεγαν, δεν μπήκαν καν στον κόπο υποβολής πρότασης….
Αυτή και μόνο η ανακολουθία, δείχνει το έλλειμμα αξιοπιστίας που μπορεί να έχει και αυτή τη φορά η προεκλογική της ατζέντα. Θέλω να τονίσω ότι τα δημοτικά Σφαγεία, πρέπει και μπορούν να λειτουργήσουν στον Δήμο Σητείας. Ο συγκεκριμένος κλάδος μετρά εκατοντάδες κτηνοτρόφους στην περιοχή και μπορεί να υποστηρίξει την υποδομή. Είναι αδιανόητο να αφήνουμε τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, έρμαιο στους μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και αγοράζουν τον «ιδρώτα» των κτηνοτρόφων μας σε τιμή ζώντος ζώου (3-4 ευρώ το κιλό). Αν οι κτηνοτρόφοι πουλούσαν απ’ ευθείας στους κρεοπώλες προφανώς οι καταναλωτές θα αγόραζαν  φθηνότερα και μάλιστα 100% ντόπιο κρέας.
Είναι αδιανόητο να διαμηνύουμε ότι στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και να ξεχνάμε τον κτηνοτροφικό κλάδο που παράγει εκλεχτά τυροκομικά προϊόντα, παρέχει ποσότητες γάλακτος για την παραγωγή του ΠΟΠ Ξύγαλου Σητείας και τελικά μπορεί να διοχετεύει στην αγορά κρέατα εκλεκτής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές. Πρέπει να συνυπολογίσουμε επίσης τα τεράστια κέρδη που θα είχε ο Δήμος, όπως και τις θέσεις εργασίας που θα άνοιγαν. Χάνει δηλαδή εις διπλούν η τοπική κοινωνία. 
Δηλώνω δυνατά και προς πάσα κατεύθυνση ότι από την επόμενη ημέρα των εκλογών και με μία Δημοτική Αρχή του συνδυασμού «Μαζί στο Αύριο», δεν θα χάσουμε καμία άλλη ευκαιρία για την Σητεία.
Νίκος Καραμανωλάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σητείας

Post Top Ad

.............