Λιθογραφία με αερόστατο στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Λιθογραφία με αερόστατο στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Μικρό Θέατρο» - Ρωμανού & Πλαστήρα
24 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος: 6€ = 1 παιδί παίρνει 1 σχολική στολή


Συντελεστές της παράστασης:
Ελευθερία Κοκοτσάκη: τραγούδι-απόδοση κειμένων
Γιώργος Λουτσέτης: πιάνο-τραγούδι-επιλογή κειμένων-δομή παράστασης


Αν διαβάζεις αυτή την περιγραφή μόλις ανοίγεται μπροστά σου η δυνατότητα της έμπρακτης συνεισφοράς!

Είστε όλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι σε μια «Λιθογραφία με αερόστατο», με στόχο την αλληλεγγύη.

Στόχος της μουσικοθεατρικής συνάντησής μας, υπό την συνοδεία πιάνου και δύο φωνών, είναι η στήριξη του Spin the Wheel 2, δηλαδή της ενίσχυσης 825 παιδιών με σχολικές στολές, ώστε εκείνα να φοιτούν στο σχολείο για τα επόμενα (τουλάχιστον!) 3 έτη.




Η σχολική στολή για τα παιδιά του Μαλάουι ισοδυναμεί με:

1. Φοίτηση στο σχολείο για 3 έτη.
2. Μεταφορά της από παιδί σε παιδί.
3. Προστασία από καιρικές συνθήκες και ασθένειες.
4. Σύμβολο ισότητας των κοριτσιών με τα αγόρια μιας κι έχοντας μία στολή, το κορίτσι αποφεύγει τον παιδικό γάμο και την πρόωρη εγκυμοσύνη.
5. Ένδειξη κοινωνικής ανάπτυξης, μιας και τα παιδιά της οικογένειας έχουν δικαίωμα στην Εκπαίδευση με την στολή.

Η σχολική στολή στην Αφρική είναι κάτι σαν την στολή υπερήρωα για τα παιδιά.

Ενώ, προφανώς, δεν είναι η σχολική στολή αυτή που αποδεικνύει την αξία της Εκπαίδευσης για το κάθε παιδί, αλλά η ίδια η φοίτησή του στο σχολείο που το γεμίζει τα εφόδια για να «πετάξει», χρειάζεται την στολή αυτή ως μέσο για να εξασφαλίσει την πρόσβασή του στο σχολείο κι άρα την ανάπτυξη των δυνατοτήτων (φτερών) του!


Σε αυτό σας καλούμε!
Από την Ελλάδα του 2019, για το Μαλάουι του 2019!

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο «Μικρό Θέατρο» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και φέρει το όνομα:

«Λιθογραφία με αερόστατο»
Συντελεστές της παράστασης: Ελευθερία Κοκοτσάκη (Eleftheria Kokotsaki): τραγούδι-απόδοση κειμένων Γιώργος Λουτσέτης - Giorgio Lucetti : πιάνο-τραγούδι-επιλογή κειμένων-δομή παράστασης

Μια παράσταση που πατάει στη γη και πετάει στο όνειρο. Με αναφορές από μουσικές, στίχους και κείμενα που αναδεικνύουν τις λιθογραφίες των βιωμάτων, αλλά που ανοίγουν και το παράθυρο σε μια έξοδο προς εκείνο που μας πάει παραπέρα, πιο ψηλά, πιο φωτεινά, στο ξέφωτο που ταξιδεύει το αερόστατο των ονείρων μας.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν:


Αποσπάσματα από ποιήματα, κείμενα, και στίχους των:
Σαρλ Μπωντλαίρ, Jose Micard Teixeira, Carl Sagan, Αζίζ Νεσίν, Βαγγέλη Φίλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ευγένιου Δερμιτάσογλου, Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Καββαδία, Federico Garcia Lorca, Λίλιαν Μπουράνη.

Τραγούδια και μουσικές των:
Νίκου Ξυδάκη, Νότη Μαυρουδή, Χρήστου Θηβαίου, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Μηλιώκα, Χρήστου Λεοντή, Ελένης Καραΐνδρου, Μίκη Θεοδωράκη, και πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Λουτσέτη.
Επίσημη σελίδα fb καλλιτέχνη: Γιώργος Λουτσέτης - Giorgio Lucetti
Δημιουργία αφίσας: Nest Studio & Productions

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ).

Με την ευγενική υποστήριξη του «Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης».


Χορηγοί επικοινωνίας:
Στο Κόκκινο Κρήτης 88,4
www.inotos.gr

**Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται στην εθελοντική δράση Spin the Wheel 2.


Στοιχεία επικοινωνίας
Spin the wheel (Αλεξάνδρα Ρούσσου): 6943142901
Λιθογραφία με αερόστατο (Γιώργος Λουτσέτης): 6948-481525


Γιώργος Λουτσέτης 

Ο Γιώργος Λουτσέτης γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι Κρητικής καταγωγής και πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, και ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη το 1996, με πενταετή συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα του Φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την οποία έγραψε και επιμελήθηκε μουσική στα έργα: - «Γέρμα...αν είχε φύγει (στιγμές από δύο θεατρικά)» (Φ. Γ. Λόρκα) (1996) - «Ονειρόδραμα» (Α. Στρίντμπεργκ) (1997) - «Ο τελευταίος Ασπροκόρακας» (Α. Σολωμού) (1998) - «Πρόσκληση σε δείπνο» (M. Hart & G. S.Kaufman) (1999) - «Κλέψε λιγότερο» (Ντάριο Φο) (2000) και με την οποία συμμετείχε σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων. 

Έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις στα Χανιά, την Ιεράπετρα, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Ελευσίνα, το Ηράκλειο, την Πάτρα, τις Βρυξέλλες, είτε ως σολίστ, είτε συνοδεύοντας στο πιάνο και το τραγούδι επαγγελματίες ερμηνευτές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν: 

“Κι εκείνος που σωπαίνει θα χαθεί”, (μουσικοθεατρική παράσταση, με κοινωνικάπολιτικά τραγούδια, Θέατρο σκιών και απαγγελία), με την Ελισάβετ Βερούλη, τον Νίκο Μπλαζάκη, την Κα
 “Στα μονοπάτια των αστεριών”, με την Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού (μουσικοποιητική παράσταση με αστρονομικό περιεχόμενο) (Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα-ΑθήναΧανιά-Ίμβρος Σφακίων, 2009-2014) “Δίπτυχο”, μουσική παράσταση (λυρικά και πολιτικά τραγούδια) με την Ελισάβετ Βερούλη ως ντουέτο “Είμαστε-2” (Χανιά-Αθήνα-Φραγκοκάστελλο, 2012-2013) “Ερώματα”, σύνθεση μουσικής για την παρουσίαση της ομώνυμης ποιητικής συλλογής της Λίλιαν Μπουράνη – εκδόσεις Μανδραγόρας (Αθήνα, 2012). 
“Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό”, ειδική σύνθεση για την έκθεση με τίτλο “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό” - Σουίτα για πιάνο “Συνομιλίες” (Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης-12 Νοεμβρίου 2014, Μάλια, πρώην Δημαρχείο16 Μαΐου 2015, Πύλη Σαμπιονάρα, Χανιά-17 Οκτωβρίου 2015) “ΣΠωΝδή στον Έρωτα”, παράσταση Μουσικής και Λόγου, με την Ελισάβετ Βερούλη ως ντουέτο “Είμαστε-2”, και την Κάλλι Ρουμελιώτου (διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σε επιλεγμένες παραστάσεις) (Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Αίθουσα “Μ. Κατράκης”-Χανιά, 2014-2015).


 “Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι…” (σε 3 πράξεις), πολυμορφική παράσταση βασισμένη σε τρεις στίχους της “Ιθάκης” του Κ. Καβάφη, με την Ελισάβετ Βερούλη, τον Κώστα Πανταζή, την Δέσποινα Χιωτίδου, τους ηθοποιούς: Κώστα Βερονίκη, Αργυρώ Βουτετάκη, Κατερίνα Βουτετάκη (α’ διανομή), Ρούσσα Μαρκάκη, Χάρη Αργυρόπουλο (β’ διανομή), την Κάλλι Ρουμελιώτου (διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα σε επιλεγμένες παραστάσεις), shadow movements τις: Κάλλι Ρουμελιώτου, Έρη Κεχρά, Γρηγορία Οικονομάκη, Θάλεια Ραγκούση (shadow movements). (Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Αίθουσα “Μ. Κατράκης”-Χανιά, Αίθουσα “Μ. Μερκούρη”-

Ιεράπετρα (Μάρτιος-Απρίλιος 2015), Νεώριο Μόρο-Χανιά, Θέατρο “Δ. Βλησίδης”-Χανιά (Δεκέμβριος 2015-Φεβρουάριος 2016), Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου – Ηράκλειο, Κιν/φος Αλκυονίς – Αθήνα (Απρίλιος-Νοέμβριος 2017). “Ανεμώνες Αλκυόνη”, σύνθεση μουσικής και πλαισίωση της παρουσίασης του βιβλίου της Κατερίνας Παπαδάκη, με την Ελισάβετ Βερούλη ως ντουέτο «Είμαστε 2» (Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων-Νεώριο Μόρο, Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία- Πάτρα, Πολυχώρος Αίτιον-Αθήνα, Φεβρουάριος-Απρίλιος 2018) “Η Μυθολογία των Αστερισμών”, παράσταση Μουσικής και Λόγου, βασισμένη στη Μυθολογία των Αστερισμών, πλαισιωμένη με τραγούδια αστρονομικού περιεχομένου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Μια πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Γραμματικάκη, με την Ελισάβετ Βερούλη, τον Χρήστο Σωτηρόπουλο και τον Χρήστο Κοτσαύτη (Βρυξέλλες-Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Οκτώβριος 2018). “Λιθογραφία με αερόστατο”, παράσταση Μουσικής και Λόγου, σε συνεργασία με την Ελευθερία Κοκοτσάκη (Νοέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019, Youca, Χανιά). Στη διαδικασία παραγωγής βρίσκεται η έκδοση ενός cd-βιβλίου με τίτλο «Alma εντός». Production manager του “Nest Studio & Productions”: Αξιοσημείωτες παραγωγές: «Η Φωνή του Δίσκου της Φαιστού»: Ηχογράφηση της ερμηνευτικής απόδοσης της γραφής του Δίσκου της Φαιστού σύμφωνα με την πολυετή μελέτη του Dr Gareth Owens (Χανιά-2016). Συνεργάτες: Gareth Owens (ΤΕΙ Κρήτης) John Coleman (Καθηγητής Φωνητικής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) Δέσποινα Χιωτίδου (Φωνή) Ελισάβετ Βερούλη (Βοηθός ηχογράφησης) Αικατερίνη Μπλάντα & Gareth Owens (Συντονιστές Erasmus+, TEI – Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, Δυτική Μακεδονία και Κρήτη). «ΟινοΚρητικά»: 

Συνεργασία με την Οινοκρητικά ΑΜΚΕ, στη διοργάνωση των παράλληλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, καθώς και στη μουσική επιμέλεια της έκθεσης (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου-Χανιά 2017, 2018). «Spin the wheel-Ποδήλατο με νόημα 1»: Τεχνική υποστήριξη για το ραδιόφωνο, της ποδηλατικής αποστολής 800 χλμ από το Μαλάουι ως την Τανζανία των μελών της, με αρχικό στόχο να ενισχύσουν στο δρόμο τους 4500 παιδιά σε 15 σχολεία με γραφική ύλη, τετράδια και αθλητικό εξοπλισμό και να προσφέρουν laptops σε δύο ιδρύματα για ευπαθείς ομάδες (Χανιά-Ιούλιος 2017). «Οίκος Ασωμάτων-Αστέγαστοι Άγγελοι»: Τεχνική υποστήριξη των εγκαινίων της εικαστικής έκθεσης Κολάζ της Τερέζας Βαλαβάνη (Θρόνος Αμαρίου – ΡέθυμνοΣεπτέμβριος 2017). «Τα δακρυσμένα μάρμαρα»: Τεχνική επεξεργασία της μουσικής της παράστασης Θεάτρου Σκιών, του Νίκου Μπλαζάκη, παραγγελία του Ομίλου της Unesco Πειραιώς και Νήσων (Χανιά-Μάιος 2018). «Οι αξέχαστοι»: Τεχνική υποστήριξη της παρουσίασης του βιβλίου της Δέσποινας Τραχαλάκη (Χανιά, Μάιος 2016) «Το σκλαβί» (της Ξένιας Καλογεροπούλου): Τεχνική επεξεργασία της μουσικής για την παράσταση του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Χανίων (Χανιά-Ηράκλειο, Δεκέμβριος 2014)



Η Ελευθερία Κοκοτσάκη

Η Ελευθερία Κοκοτσάκη είναι φιλόλογος καθηγήτρια που ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και αφιερώματα και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και μουσικά σχήματα των Χανίων, όπως η Οκτάβα και το Μουσικό Σύνολο Βάμος/Vamos Ensemble. Σημαντικότερα γεγονότα στην καλλιτεχνική της πορεία είναι η συνεργασία της με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και η συμμετοχή της στο αφιέρωμα προς τιμή του μέγιστου Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του ιδίου, με τους Vamos Ensemble! Σήμερα νιώθει πολύ τυχερή για την συνεργασία της με τον συνθέτη και πιανίστα Γιώργο Λουτσέτη, μια συνεργασία που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες, καθώς την έχει φέρει πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά θέλει να κάνει στον χώρο της μουσικής. 

Το ποιό είναι αυτό, θα δείτε το επί σκηνής! Η επόμενη ευκαιρία σας να την γνωρίσετε είναι την Κυριακή 24/2/2019, στις 20:00 στο «Μικρό Θέατρο», του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Παρουσιάζει, μαζί με τον Γιώργο Λουτσέτη, ο οποίος επιμελήθηκε το υλικό, την «Λιθογραφία με αερόστατο», όπου τραγουδάει και κάνει πρόζα σε μουσικά και ποιητικά έργα που έχουν γραφτεί ανεξίτηλα μέσα μας. Έχει γνωρίσει το ζεστό κοινό του Ηρακλείου τόσο από την θεατρική όσο και από την μουσική σκηνή κι ανυπομονεί να το ξανασυναντήσει γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό!

Λιθογραφία με αερόστατο στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Post Top Ad

.............