Τα Χριστούγεννα που χάθηκε ο κυρ-Γιάννης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Τα Χριστούγεννα που χάθηκε ο κυρ-Γιάννης

Τα Χριστούγεννα που χάθηκε ο κυρ-Γιάννης

Η δολοφονία ενός γάτου

Ο κυρ-Γιάννης, κάτοικος της περιοχής των Λενταριανών στα Χανιά, μας περίμενε πάντα όταν γυρίζαμε το μεσημέρι απ’ τη δουλειά. Το πρωί μας χαιρετούσε με ένα γλυκό χαμόγελο και δεν ξεχνούσε ποτέ να βγει στο παραθύρι για μια ζεστή καλημέρα. Αλήθεια είναι βέβαια πως είχε κάποιες «παράξενες» συνήθειες, που όμως δεν ενοχλούσαν κανέναν. Ας πούμε, στο τραπέζι δεν του άρεσε να κάθεται ποτέ μόνος. Ήθελε να γευματίζει με παρέα και – πάντα ευγενικός και διακριτικός – περίμενε να χορτάσουν πρώτα οι γυναίκες και τα παιδιά, κι ύστερα έτρωγε εκείνος.



Ο κυρ-Γιάννης έκανε καθημερινά τη βόλτα του στην περιοχή που βρίσκεται στο τέρμα της Παπαναστασίου, ψηλά στη Γεωργίου Σγουρού, και θα τον συναντούσες σίγουρα στις παρόδους της όπου ήταν θαμώνας.
Εκεί θα τον συναντήσεις και σήμερα. Μόνο που τώρα το κορμάκι του είναι ξαπλωμένο στην άκρη του δρόμου και η ψυχή του ταξιδεύει κάπου μακριά. Κάποιος βρέθηκε για να τον ταΐσει με δηλητήριο.
Τα Χριστούγεννα δεν είναι φαίνεται για όλους μας μια γιορτή αγάπης. Ίσως σε κάποιους ανθρώπους περισσεύει το μίσος και οπλίζει το χέρι τους με δηλητήρια, για να σκορπίζουν το θανατικό σε ζωντανά. Όπως και να έχει όμως, ήρθε η ώρα να γίνει γνωστό πως εκεί που βρήκε το θάνατο ο κυρ-Γιάννης, πολλά ακόμη γατάκια έχουν χαθεί, το πιο πιθανό από το ίδιο δηλητήριο και από τον ίδιο δράστη.
Η δολοφονία του έγινε η αφορμή για μιλήσουμε δυνατά και να αφυπνισθούμε, και ίσως να γίνει αφορμή, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής μας, να βρεθεί αυτός που σκορπά το θάνατο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και τους ανθρώπους, καθώς είναι γνωστό ότι αυτά τα δηλητήρια δεν είναι θανατηφόρα μόνο για τα ζωάκια αλλά και για εμάς και τα παιδιά μας.
Αυτός/η που σκορπίζει δεξιά και αριστερά τα δηλητήρια, δυσφημίζει παράλληλα την περιοχή μας. Καμιά σχέση δεν έχουν αυτές οι ενέργειες με τον πολιτισμό και το ήθος μας, γιατί στα Λενταριανά αγαπούμε τη ζωή, προσέχουμε το περιβάλλον, φροντίζουμε και δεν κακοποιούμε τα ζωντανά.


Καλό ταξίδι κυρ-Γιάννη.
Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε με τούτες τις αράδες να διώξουμε τον πόνο από την καρδιά των ανθρώπων που σε φρόντιζαν. Σ’ ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές, τα χάδια και τα παιχνίδια που έκανες με τα παιδιά. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Λενταριανών Χανίων, για την προστασία των ζώων Χριστούγεννα 2018

Post Top Ad

.............