Ξενάγηση στον ''Κήπο και στα σπιτάκια των Αληθινών ευχών'' στη Σητεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ξενάγηση στον ''Κήπο και στα σπιτάκια των Αληθινών ευχών'' στη Σητεία

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν τα Χριστούγεννα… Τα ταξίδευε ο Χρόνος, τα πήγαινε στην αγκαλιά της αγάπης και εκείνη με τη σειρά της, στα όνειρα των παιδιών… Στο δρόμο, όσο μακρινός κι αν ήταν, συναντούσαν το παραμύθι και όλοι μαζί, έκαναν τη μεγαλύτερη ευχή του χρόνου...

Γιατί Χριστούγεννα θα πει θαύματα. Και ναι! Ακόμα μπορεί να συμβούν...
Τι είναι ο... ''Κήπος''





Χωριό, κτισμένο σε ειδικά διαμορφωμένο ενεργειακό θαυματοχώρο (κήπο), με ελεύθερη πρόσβαση στους κεντρικούς ουρανοπυλώνες των ασημοκηλίδων (αρχαϊκή ονομασία αιωρούμενων σωματιδίων, τα οποία αργότερα ονομάστηκαν αστέρια). Εικάζεται ότι θαυματουργές , μεταφυσικές , παραφυσικές και αφασιακές αέριες μάζες, κυκλοφορούν ελεύθερες και δημιουργώντας πολλαπλά, μοναδικά φαινόμενα στο χωριό, το οποίο λόγο ειδικών συνθηκών παραμένει αόρατο κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου (βλέπε αφήγημα ''Ο Κήπος των Αληθινών ευχών'').




Ξενάγηση στα σπιτάκια του Κήπου.
  • Ταχυδρομείο ''Το Φτερό στον Άνεμο''


'' Το Φτερό στον Άνεμο' '' είναι το πρώτο κατάστημα που δημιουργήθηκε στον ''Κήπο των αληθινών ευχών΄΄. Στόχος του η άψογη εξυπηρέτηση των παιδιών που αποφασίζουν να στείλουν γράμμα στον Αι Βασίλη.
'' Το Φτερό στον Άνεμο'' βραβεύτηκε για την καινοτομία του, όταν αντί για ταχυδρομικά περιστέρια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ταχυδρομικές μπεκάτσες.
  • Ζαχαρόσπιτο '' Η Γλειφιτζουρία ''


Το όνομα του το πήρε από τον πρώτο ξωτικοζαχαροπλάστη του χωριού, Βλαδίμηρο Μέρι Ζαχάροβιτς ο οποίος και ανακάλυψε το πρώτο γλειφιτζούρι.. Αιώνες μετά η επιχείρηση εξακολουθεί να λειτουργεί υπό την διεύθυνση της ξωτικοαπογόνου και συνονόματης του Βλάντη Μαίρη Ζαχάροβιτς , γνωστής τηλεπερσόνας της ζαχαροπλαστικής σε ιδιωτικό κανάλι και συγγραφέας του best seller ''Η μελωδία της γλειφιτζουρίας''. Τα γλυκά με τα οποία έγινε ιδιαιτέρως γνωστή, είναι το '' Άστρα στο φως της μέρας'' (πάστα αστεριού πασπαλισμένη με γαλαξιακή ζαχαρόσκονη με ελάχιστες πλανητικές θερμίδες) και το ''Ξωτικό γλυκό του κουφαλιού'' (γλυκό των ξωτικών που ωριμάζει αργά μέσα σε κουφάλες γέρικων δέντρων αποκτώντας έτσι μία ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση ). Αν βρεθείτε στο ζαχαρόσπιτο '' Η Γλειφιτζουρία '' μην ξεχάσετε να τα αναζητήσετε.

Το σπίτι του μυστηρίου ή αλλιώς το ''Το εργαστήρι του Ηρακλή Πουρό''


Ο Ηρακλής Πουρό παρότι υπερήλιξ πλέον, εξακολουθεί να έχει πάθος με την τάξη και μια δικαιολογημένη πίστη στις αναλυτικές του ικανότητες. Προικισμένος με εξαιρετική ευφυΐα, ιδιαίτερη παρατηρητικότητα και επαγωγική σκέψη, κατορθώνει να λύσει ακόμα και τα πιο πολύπλοκα και σκοτεινά μυστήρια. Όποια κι αν είναι η πρόκληση, παραμένει πάντα ατάραχος. Ο δαιμόνιος βραχύσωμος ντετέκτιβ με το ωοειδές κεφάλι και το πληθωρικό πρώην μαύρο μουστάκι καλείται τώρα να εξιχνιάσει μέσα στο σκοτεινό εργαστήρι του, όλα τα φοβερά, τρομερά και σκοτεινά μυστήρια της άγνωστης και απροσπέλαστης Φεγγαροπολιτείας. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα τον βοηθήσουν τα παιδιά; Θα τον αφήσει η οστεοαρθρίτιδα του; Ποιος Ξέρει... ...και η ομίχλη όλο και πυκνώνει...

  • Ινστιτούτο αισθητικής '' Medi ΖΕΝ(έ) Φρύνου'' (με σήμα τον πράσινο φρύνο).


Το ινστιτούτο ''Medi ΖΕΝ(έ) Φρύνου'' (με σήμα τον πράσινο φρύνο)άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του περασμένου αιώνα με ιδιοκτήτη τον πρώτο αμφίβιο επιχειρηματία, ο οποίος δημιούργησε νέα πρότυπα ομορφιάς, δίνοντας έμφαση στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση του προσώπου με την καινοτομία του''Frinos face painting for ever'' .
Στο φιλόξενο και μινιμαλιστικά διακοσμημένο χώρο του στις παρυφές του Κήπου των αληθινών ευχών, θα βρείτε υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου που πραγματοποιούνται με πρωτοποριακά υλικά (πινέλα, χρώματα, γκλίτερ κ.α), από οίκους της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ εξειδικευμένοι επιστήμονες υπόσχονται το νέο σας πρόσωπο με τη μέθοδο ''Εδώ και τώρα''. Σας περιμένουμε...

  • Πειρατικός ραδιοφωνικός - τηλεοπτικός σταθμός Halley fm στους 100, 15 αστρόκυκλους


Ο Πειρατικός ραδιοφωνικός - τηλεοπτικός σταθμός Halley fm στους 100,15, λειτούργησε για πρώτη φορά το σωτήριο έτος του 1759 όταν κατά σύμπτωση εμφανίστηκε ο γνωστός σε όλους κομήτης Halley, ο οποίος και πρότεινε να δημιουργηθεί στο διάστημα νέος ραδιοσταθμός - τηλεοπτικό κανάλι, κορυφαίας εμβέλειας και τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να μπορούν να αναμεταδίδονται πανσυμπαντιακά τα γνωστά πλέον σε όλους τερτίπια του. Μέγας υποστηρικτής και χορηγός του, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ''Ευλογώ τα γένια μου'', υπό τη διεύθυνση του ίδιου του κομήτη Halley. Ο Σταθμός εκπέμπει διασυνοριακά, διαδικτυακά, δυαδικά, διαπροσωπικά και φυσικά είναι ο επίσημος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ πλανητών, αλλά και ο κύριος σύνδεσμος ουρανού και γης. Ιδιοκτήτης πλέον, ο επιχειρηματίας και γνωστός performer ο Νούλης(από το Κεραυνούλης) ο οποίος σε κάθε εκπομπή του, «σπάει» τα μηχανάκια της ακροαματικότητας και τηλεθέασης.
Είμαστε στον αέρα! Συντονιστείτε!!!

  • Το σπίτι των κατασκευών ''Σαντιάγο Καλά Σπρώχνε'' .


Η ιστορία πως μας την παραθέτει ο ρεπόρτερ Χουάν - Μιγκέλ Μπελάντε...
Στη Χιλή στο μακρινό Σαντιάγο ζούσε μια οικογένεια με δύο παιδιά. Τον Κάλα και τον Τράβα. Ο πατέρας τους ήταν ο κατασκευαστής Λουίς Μανουέλ, ο οποίος ξεκίνησε μία από τις πιο σημαντικές κατασκευές της αποικιοκρατίας, τη γέφυρα Καλικάντο, η οποία ένωσε την πόλη. Η μητέρα τους Φερνάντα ήταν επίσης βραβευμένη αρχιτέκτων. Τα παιδιά ακολούθησαν τα χνάρια τους, όμως με το πέρασμα των ετών οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Κάλας μετά από υποτροφία διέπρεψε στην Αργεντινή, ενώ ο Τράβα μετά το θάνατο των γονιών του κατηγορήθηκε για ζημιά εναντίον του Δημοσίου με αφορμή μια κατολίσθηση στο Συνεδριακό Κέντρο του Οβιέδο. Ο Κάλας, έχοντας κερδίσει δόξα και χρήματα όταν έμαθε τα νέα για τον Τράβα του πρότεινε αφού αλλάξει πρώτα όνομα, να φύγουν μακριά. Ο Τράβα δέχτηκε και αφού άλλαξε το όνομά του σε ''Σπρώχνε'', μαζί με τον Κάλα δημιούργησαν προς τιμήν της πόλης στην οποία μεγάλωσαν ένα περίτεχνο σπιτάκι στον κήπο των αληθινών ευχών το περίφημο ΄΄Σαντιάγο Καλασπρώχνε’’ και με τις κατασκευές τους θέλησαν να μοιράσουν ευτυχία στα παιδάκια που θα το επισκεφτούν!
  • Το Σπίτι της Νεραϊδοφύλακα Φούλας Φουφούλα....


Η αέρινη, αστραφτερή και ονειροπόλα Φούλα παραμένει πάντοτε παιδί μέσα της! Περνάει τα απογεύματά της διαβάζοντας βιβλία δίπλα στο αγαπημένο της πηγάδι και μόλις σουρουπώσει χαζεύει ώρες ατελείωτες τα αστέρια! Κάθε φορά που ένα παιδί κάνει μια ευχή και τη ρίχνει στο μαγικό της πηγάδι, εκείνη τη μετατρέπει σε αστέρι και μια φορά το χρόνο τις στέλνει όλες μαζί ψηλά στον ουρανό! Όταν βρεθείτε στον κήπο των αληθινών ευχών μην παραλείψετε να περάσετε από το σπιτάκι της!!

  • Το σπίτι του Άγιου Βασίλη


Ο Άγιος Βασίλης εδώ και χρόνια, τόσα πολλά που ούτε ο ίδιος δε θυμάται, ζει κρυμμένος πολύ καλά, σχεδόν αόρατος από το ανθρώπινο μάτι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γιατί τόση μυστικοπάθεια; Μα εκεί βρίσκεται το μυστικό της μαγείας των Χριστουγέννων, που μόνο ο ίδιος και οι βοηθοί του γνωρίζουν! Φέτος τις γιορτές όμως μη διστάσετε μικροί και μεγάλοι να τον επισκεφτείτε στο φιλόξενο σπιτάκι του στον κήπο των αληθινών ευχών! Καθίστε μπροστά στο τζάκι, συζητήστε μαζί του και ρωτήστε τον ό,τι θέλετε! Ο πάντα χαρούμενος Άι Βασίλης θα σας απαντήσει, ενώ η πελώρια κοιλιά του θα τραντάζεται από τα γέλια και τα «Χο Χο!».
Ακόμα και όταν εκείνος ξεκουράζεται, στο σπιτάκι του θα σας υποδεχτούν τα χαρούμενα ξωτικά του και η καλοσυνάτη γυναίκα του, εφοδιασμένοι με όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων. Θα σας διηγηθούν αξέχαστες ιστορίες!
Οπλίστε τις φωτογραφικές σας μηχανές και βγάλτε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε!
Αγαπημένοι μας φίλοι... Να ξέρετε πως στον ‘’ Κήπο των αληθινών ευχών’’ τίποτα δεν είναι αδύνατο. Όλα μπορούν να συμβούν. Εσείς κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιά ανάσα και κάντε μια ευχή.

« Κοίτα! Είδες; Τα πάντα μπορεί να συμβούν» ψιθύρισε η Νεραϊδοφύλακας του πηγαδιού και κούνησε το μαγικό της ραβδάκι.
Τα Χριστούγεννα έφταναν...

Σας περιμένουμε με πολλές μαγικές εκπλήξεις!!!

15 Δεκέμβρη και..... ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!

Post Top Ad

.............