Το καινούργιο τραγούδι του Βαγγέλη Τιτάκη με τον τίτλο ( Ελευθερία ή θάνατος αφιέρωμα στη μνήμη του Κωσταντίνου Κατσιφά ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Το καινούργιο τραγούδι του Βαγγέλη Τιτάκη με τον τίτλο ( Ελευθερία ή θάνατος αφιέρωμα στη μνήμη του Κωσταντίνου Κατσιφά )

Το καινούργιο τραγούδι του Βαγγέλη Τιτάκη με τον τίτλο 
( Ελευθερία ή θάνατος αφιέρωμα στη μνήμη του Κωσταντίνου Κατσιφά )
 που είναι ένα αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Κωνσταντινο Κατσίφα



Το εν λόγω τραγούδι είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ήρωα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ, ο οποίος αγωνίστηκε για τα ιδανικά της πατρίδας και θυσιάστηκε γι' αυτά. Παράλληλα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους τους ήρωες που διαχρονικά θυσιάστηκαν και θυσιάζονται για την Ελλάδα, προκειμένου να είναι αυτός ο ευλογημένος τόπος ελεύθερος... 






Τραγούδι-Μουσική-Στίχοι: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΙΤΑΚΗΣ
 Λαούτο-Μαντολίνο-Μπάσο-Κρουστά: ΔΗΜ. ΣΥΓΛΕΤΟΣ
 Λύρα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 
Κιθάρα: ΝΊΚΟΣ ΚΟΥΤΑΝΤΟΣ
 Ενορχήστρωση-Ηχοληψία: ΔΗΜ. ΣΥΓΛΕΤΟΣ


Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΙΤΑΚΗΣ

         Ο Βαγγέλης Γ. Τιτάκης  γεννήθηκε στην Αγ. Βαρβάρα, όπου και μεγάλωσε.  Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής Θεολόγος στο Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης, είναι πτυχιούχος της Βυζαντινής μουσικής και διακονεί ως ψάλτης στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος στον Κρουσώνα. Είναι παντρεμένος με την Τζουλιαδάκη Γεωργία, καθηγήτρια φιλολογίας, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδία.  


         Η αγάπη του για την Κρητική παράδοση  εκδηλώνεται πολύπλευρα, καθώς ασχολείται πολύ ενεργά με την μαντινάδα, το τραγούδι, με την σύνθεση κρητικών τραγουδιών και παράλληλα είναι λαουτιέρης.
        Από 14 ετών ταιριάζει λέξεις και  νοήματα και κάθε έντονο συναίσθημα πόνου, χαράς, έρωτα, αναζήτησης και στοχασμού το μετουσιώνει σε μαντινάδα. Έχει εκδώσει δύο βιβλία μαντινάδων, το πρώτο με τίτλο «ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΨΥΧΗΣ» και το δεύτερο με τίτλο «ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙΑ».
       Όσον  αφορά τις μουσικές του δραστηριότητες-ανησυχίες,  έχει κυκλοφορήσει τρία Κρητικά CD με δικούς του στίχους και μουσική, με τίτλους  «Αγάπης πάθη» το πρώτο,  «Με κέφι και καλή καρδιά» το δεύτερο και «Φλέβα χρυσού» το τρίτο. 











Post Top Ad

.............