Παρουσιάστηκε το βιβλίο του συγγραφέα - καθηγητή Κωστή.Ι. Βασιλάκη με τίτλο Περιπατητικός οδηγός σε 45 μνημεία του Αγίου Θωμά. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του συγγραφέα - καθηγητή Κωστή.Ι. Βασιλάκη με τίτλο Περιπατητικός οδηγός σε 45 μνημεία του Αγίου Θωμά.


Παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα Μανόλης Καρέλης του δήμου Ηρακλείου στην οδό Ανδρόγεω το νέο βιβλίο του συγγραφέα - καθηγητή Κωστή.Ι. Βασιλάκη με τίτλο Περιπατητικός οδηγός σε 45 μνημεία του Αγίου Θωμά.


Το βιβλίο προσφώνησαν η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Θωμά Ο ΛΟΓΙΟΣ κυρία Γεωργία Δραμουντάνη Γαβαλά, και η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου κυρία Αριστέα Πλεύρη, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας του βιβλίου Κωστής Βασιλάκης η αρχαιολόγος - συγγραφέας κυρία Λιάνα Σταρίδα, και ο αρχαιολόγος Αντώνης Σπ Βασιλάκης.


Στην παρουσίαση του βιβλίου η οποία να αναφέρουμε ότι είναι μια έκδοση του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Θωμά ξεδιπλώθηκαν τα μνημεία θρησκευτικής λατρείας, τάφους, πατητήρια, αλλά και νεώτερα βυζαντινά μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή του χωριού όπως ναούς οικίες, κτήρια κ.α





Εξαιρετικά δείγματα λαξευτής αρχιτεκτονικής μας ταξιδεύουν στα πανάρχαια χρόνια με μινωικά πατητήρια, ρωμαϊκούς τάφους και σπηλαιώδεις ναούς. Αυτά σε συνδυασμό με τους εντυπωσιακούς βράχους, τις φυσικές σπηλιές, τις Βυζαντινές Εκκλησίες και το καταπράσινο περιβάλλον συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικό στην Κρήτη.
Μέσα στο χωριό του Αγίου Θωμά και νότια της ομώνυμης εκκλησίας σύντομο μονοπάτι ξεκινάει από την προτομή του τοπικού ήρωα Λόγιου (Δημήτριος Βαρούχας) και σε 2 λεπτά μας μεταφέρει σε ένα από τα πλέον εντυπωσιακά ταφικά μνημεία της Κρήτης στη θέση Γριά Μάντρα (Το όνομα Γριά Μάντρα είναι μετεξέλιξη του Ιερή Μάντρα και σημαίνει το μέρος που ήταν ιερό όπως και κάθε άλλη ταφική θέση στην Κρήτη)




Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ντύθηκε μουσικά απο τον Μιλτιάδη Βαρουχάκη όπου απέδωσαν την Πάννονα σε στίχους του Γιώργου Πατεράκη.












Post Top Ad

.............