Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στη χορευτική ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στη χορευτική ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας

Το 2016 ο Δήμος Ιεράπετρας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α προχώρησαν στη δημιουργία της Δημοτικής Χορευτικής Ομάδας με στόχο τη προβολή και τη διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης.
Η Δημοτική Χορευτική Ομάδα απαρτίζεται από χορευτές με αγάπη και σεβασμό στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Η πολυετή πείρα των ανθρώπων αυτών στον παραδοσιακό χορό έχει σκοπό την διατήρηση, διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, την ανάδειξη της παραδοσιακής μουσικής και των χορών καθώς επίσης και την μύηση των νεότερων στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

 Ένα χρόνο μετά την δημιουργία της Δημοτικής Χορευτικής Ομάδας το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και ο Δήμος Ιεράπετρας αποφάσισαν την διεξαγωγή ενός φεστιβάλ παραδοσιακών χορών το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων Κύρβεια και διαρκεί μια εβδομάδα. Στο φεστιβάλ καλούνται ομάδες παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα που υπηρετούν αυθεντικά την παράδοση χωρίς την προσθήκη φολκλορικών στοιχείων.
Με συμμετοχές σε πολλές διοργανώσεις και εκδηλώσεις αλλά και με δικές της παραγωγές όπως »Κύκλος είναι η ζωή.», »Ένα τραγούδι… ένα χωριό.» και το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Γεώργιος Αμαργιανάκης η Δημοτική Χορευτική Ομάδα Ιεράπετρας διευρύνει το κύκλο της και καθιερώνεται στα πολιτιστικά δρώμενα.
Η  Δημοτική Χορευτική Ομάδα απευθύνει πρόσκληση σε νέους και νέες που κατέχουν βασικές χορευτικές γνώσεις να διδαχτούν τη ντόπια μουσικοχορευτική παράδοση της Ανατολικής Κρήτης και να αποτελέσουν κομμάτι της Ομάδας εκπροσώπησης του Δήμου Ιεράπετρας.
Εγγραφές θα γίνονται τους  μήνες Οκτώβριο- Νοέμβριο στο 2ο όροφο του Δημαρχείου στο ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ. ΠΟΛΙΤΙ. Α  στα τηλέφωνα 2842340380 και 647521115.

Post Top Ad

.............