Η Κρητική κουζίνα γίνεται street food στον Άγιο Νικόλαο σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η Κρητική κουζίνα γίνεται street food στον Άγιο Νικόλαο σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου


“Η Κρητική κουζίνα γίνεται street food στον Άγιο Νικόλαο” Εκδήλωση εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2018 αφιερωμένη στις τοπικές γεύσεις, τη γαστρονομία και την οινογνωσία σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018
Συνδιοργάνωση: Δήμος Αγίου Νικολάου, Σύλλογος Εστίασης - Διασκέδασης Αγίου Νικολάου
Περιοχή Κιτροπλατείας Αγίου Νικολάου / Ώρα 20.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

«Η Κρητική κουζίνα γίνεται street food στον Άγιο Νικόλαο»
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με τίτλο «Η Κρητική κουζίνα γίνεται street food στον Άγιο Νικόλαο», την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στην περιοχή της Κιτροπλατείας. Χρώματα, αρώματα και γεύσεις της Κρητικής γαστρονομίας θα πλημμυρίσουν και φέτος την περιοχή της Κιτροπλατείας καθώς η βραδιά θα είναι και πάλι αφιερωμένη στις τοπικές γεύσεις, τη γαστρονομία και την οινογνωσία. Συνεργάτης για την οργάνωση της εκδήλωσης είναι ο γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης. Την εκδήλωση θα τιμήσουν οι σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, Μυρσίνη Λαμπράκη, Σωτήρης Ευαγγέλου, Πάτερ Επιφάνειος, Αθηνά Γκαμπούρα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και γνωστοί δημοσιογράφοι της γαστρονομίας και της οινογνωσίας. 

Ο Άγιος Νικόλαος, η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη, τιμά για άλλη μια φορά την Κρητική παράδοση και την δημιουργική Κρητική κουζίνα σε μια ξεχωριστή βραδιά όπου η Κρητική κουζίνα μετατρέπεται σε φαγητό δρόμου (street food) και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και δημιουργικών γεύσεων, μαγειρέματα από τους σεφ και γευστικές δοκιμές από το κοινό και οινογνωσία Κρητικών κρασιών.




Στόχος είναι οι σεφ των εστιατορίων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και των ξενοδοχείων από ολόκληρο τον Δήμο, να παρουσιάσουν την αγαπημένη τους συνταγή ή ενδεχομένως την πιο δημοφιλή στους πελάτες τους που θα στηρίζεται στην Ελληνική και Κρητική κουζίνα και η οποία θα μαγειρευτεί ή θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ή το γαρνίρισμα και η παρουσίαση της μπροστά στο κοινό. Το κοινό θα αποτελέσει το βασικό κριτή, αφού οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δοκιμάσουν όσες φορές επιθυμούν, μια μικρή μερίδα από όποιο εστιατόριο ή ξενοδοχείο επιλέξουν, καθώς και από όποιο Κρητικό κρασί επιλέξουν. Δεν θα υπάρχει περιορισμός και το κόστος θα είναι συμβολικό για το φαγητό και το κρασί τα οποία θα σερβίρονται σε κατάλληλα οικολογικά σκεύη.

Post Top Ad

.............