Ο Στειακός πηδηχτός χορός ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ο Στειακός πηδηχτός χορός ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαίου η δεύτερη από τις εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας που αφορούν στον Στειακό πηδηχτό χορό, ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, με την συνεργασία της Μορφωτικής Στέγης Χαμεζίου. 



Χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας αλλά και Χαμεζανοί χορευτές κάθε ηλικίας, παρουσίασαν τον Στειακό και άλλους χορούς που χορεύονταν στην περιοχή της Σητείας στην δεκαετία του 1950. Ακολούθησε Στειακό γλέντι, με όλους τους παρευρισκόμενους. Όλοι διασκέδασαν πολύ, καθώς οι μελωδίες τις ανατολικής Κρήτης κυριάρχησαν, ερμηνευμένες εξαιρετικά από τους μουσικούς μας. 



Η επικοινωνία μεταξύ όλων των παρευρισκομένων, μέσα από το χορό και το τραγούδι ήταν αυτό που επιδίωκαν και πέτυχαν οι διοργανωτές, καθώς γνωρίζουμε ότι η μεταβίβαση πολιτιστικής κληρονομιάς , αξιών, ήθους και αισθητικής προϋποθέτει την ουσιαστική επικοινωνία και η χαρά που πήραν όλοι, από την πραγμάτωση των συναισθημάτων τους,  δίνει τον λόγο να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και να επιτύχουν τους στόχους των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.




Η πρώτη εκδήλωση είχε γίνει στην Μυρσίνη στις 14/4/2018 και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στην Ζήρο, την Σφάκα, τον Άγιο Σπυρίδωνα και στη Σητεία.

Post Top Ad

.............