Συνεχίζεται ο διαγωνισμός αφίσας για την Τυπογραφία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός αφίσας για την Τυπογραφία

Με περισσότερες από διακόσιες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται καθημερινά, συνεχίζεται ο 4ος διαγωνισμός αφίσας που διοργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας.
O φετινός διαγωνισμός έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε κάθε σημείο του ορίζοντα, με συμμετοχές από 37 χώρες, όπως η Αργεντινή, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και το Μεξικό, η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το Ισραήλ και το Ιράν, η Κίνα, το Βιετνάμ και η Ιαπωνία και φυσικά σε κάθε άκρη της Ευρώπης.
Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 13 Μαΐου και στη συνέχεια τα έργα θα αξιολογηθούν από τα διακεκριμένα μέλη της κριτικής επιτροπής. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σάββατο 23 Ιουνίου, σε μία γιορτινή βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει η απονομή των τριών βραβείων και των είκοσι επτά τιμητικών διακρίσεων καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης με τα τριάντα έργα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. Τα έργα αυτά θα εκτίθενται στο αμφιθέατρο του μουσείου μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό καθώς και ερεθίσματα για την Τυπογραφία και την ιστορία της υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.typography-museum.gr, όπου υπάρχει -εκτός του ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού- και εικονική περιήγηση στο μεγαλύτερο μέρος του Μουσείου.

Οι τρεις πρώτες αφίσες που θα διακριθούν θα αποτελέσουν κεντρικό τμήμα της έκθεσης και οι δημιουργοί τους θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα:
• 1.000 ευρώ ο πρώτος νικητής
• 700 ευρώ ο δεύτερος νικητής
• 500 ευρώ ο τρίτος νικητής

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους (αλφαβητικά):
• Δημήτρη Αρβανίτη, Graphic Designer, member of AG I- Alliance Graphique Internationale
• Γιάννη Γαρεδάκη, δημοσιογράφο – εκδότη, ιδρυτή της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” και πρόεδρο Δ.Σ του Μουσείου Τυπογραφίας
• Λίλα Καλογερή, εικονογράφο
• Αντώνη Παπαντωνόπουλο, τυπογράφο, γραφίστα, καλλιτέχνη
• Τζανέτο Πετροπουλέα, σχεδιαστή, τ. πρόεδρο Δ.Σ. της Ενωσης Γραφιστών Ελλάδας
• Juan Diego Restrepo, γραφίστα, νικητή του 3ου διαγωνισμού αφίσας.

Post Top Ad

.............