Στο 10% διολίσθησε το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα. Τρίτη η Sky Express - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Στο 10% διολίσθησε το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα. Τρίτη η Sky Express

Στο 10% διολίσθησε το μερίδιο αγοράς της Ryanair στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, στην παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η ιρλανδική εταιρεία.
Της Βάσως Βεγιάζη
Η Ryanair υπολογίζει το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα στο 10%. Πρώτη στην ελληνική αγορά των 31 εκατ. διαθέσιμων θέσεων της περιόδου Οκτώβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2018 είναι η Aegean Airlines, ενώ τρίτη κατατάσσεται, για πρώτη φορά, η Sky Express, έναντι της easyJet.
Η συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς της Ryanair έχει να κάνει με τη μείωση των δρομολογίων εσωτερικού, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει δυο αεροσκάφη από την Αθήνα και τα Χανιά σε βάσεις στη Γερμανία, κλείνοντας τη βάση των Χανίων και καταργώντας τα δρομολόγια Αθήνα – Χανιά, Αθήνα – Ρόδος και Θεσσαλονίκη – Χανιά. 
Πάντως, από την Αθήνα και παρά το γεγονός της μείωσης πτήσεων στο εσωτερικό δίκτυο, η Ryanair πρόκειται να διευρύνει το δίκτυο εξωτερικού, την εφετινή θερινή περίοδο, προσθέτοντας 13 προορισμούς, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Σε οικονομικό επίπεδο, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες καθαρά κέρδη 1,45 δις. ευρώ, αυξημένα κατά 10%, στο 12μηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018, με την εταιρεία να προειδοποιεί για την άνοδο της τιμής των καυσίμων.
Αντίστοιχα, τα έσοδα αυξήθηκαν 8%, στα 7,15 δις. ευρώ και η επιβατική κίνηση κατά 9%, στα 130,3 εκατ. επιβάτες., ενώ ο μέσος ναύλος συρρικνώθηκε κατά 3%, στα 39,40 ευρώ.

Post Top Ad

.............