1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών : "Του Κύκλου Τα Γυρίσματα" στις 30 και 31 Ιουλίου στην Σητεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών : "Του Κύκλου Τα Γυρίσματα" στις 30 και 31 Ιουλίου στην Σητεία


Η πρώτη χορευτική ΑΛΥΣΙΔΑ Στειακού Πηδηχτού στην πόλη της Σητείας , είναι γεγονός

Αποτελούμενη απο Χορευτές, Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Εθελοντές κάθε ηλικίας, τρεις χορευτικές ομάδες θα αγκαλιάσουν την παραλιακή της Σητείας με κεντρικό σημείο συνάντησης την Κεντρική Πλατεία Σητείας. 



Έχοντας ώς στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκδήλωσης , πρόκειται να πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια εκμάθησης Στειακού Πηδηχτού σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Λίτσας Βεζυράκη το τελευταίο 15ήμερο πρίν την ημερομηνία διεξαγωγής.

Η παραπάνω δράση θα αποτελέσει και την λήξη του 1ου Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών : "Του Κύκλου Τα Γυρίσματα" που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Σητεία στις 30 και 31 Ιουλίου.



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
Παθιάκη Μαρία : 6973733875,
Λεντάρης Γιώργος: 6970078788 
e-mail: evvez@yahoo.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Και τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ θα έχουμε την χαρά να γνωρίσουμε απο κοντά την Τέχνη της τερζίδικης μεθόδου και την Κατασκευή Χειροποίητης Παραδοσιακής Κρητικής Φορεσιάς ενώ παράλληλα θα παρουσιασθούν Δημιουργίες και Ξομπλιαστά απο την Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ευαγγελίας Βεζυράκη.






Μαζί μας και τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ ο Νίκος Παππουτσάκης απο το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος θα μας παρουσιάσει τα εκθέματά του και θα μας δείξει ολη την διαδικασία κατασκευής Κρητικών Στιβανιών.





Μαζί μας και το Κρητικό Παραδοσιακό Κόσμημα Minoera με τις Υπέροχες Δημιουργίες του.





Στις 30 Ιουλίου το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα του Δημήτρη Μπετίνη






Την Τρίτη 31 Ιουλίου στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού  Παράδοσης και Τεχνών το Μουσικό Συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάκη.






Την Δευτέρα 30/07 στο 1ο Φεστιβαλ Πολιτισμού , Παράδοσης και Τεχνών το Μουσικό Συγκρότημα του Μανώλη Χαρκιολάκη!





Μαζί μας στο 1ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών: "Στου Κύκλου Τα Γυρίσματα", οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της επαρχίας Σητείας , με παρουσίαση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ και ΔΩΡΕΑΝ ΚΕΡΑΣΜΑ για το κοινό, με σκοπό την προβολή του Σητειακού Διατροφικού Πολιτισμού.





Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας " Ο Βιτσέντζος Κορνάρος'' θα είναι μαζί μας στο 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών: ''Στου Κύκλου Τα Γυρίσματα'' και θα έχουν όλοι την ευκαρία να δουν απο κοντά την Τέχνη της Υφαντικής σε Παραδοσιακό Αργαλειό αλλα και περίτεχνα Χειροποίητα Υφαντά της Κρήτης.





Post Top Ad

.............