Του μοναχού το δρόμο μοιράζεται με την λύρα του ο 25 χρονος Αλέξανδρος Λύρα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Του μοναχού το δρόμο μοιράζεται με την λύρα του ο 25 χρονος Αλέξανδρος Λύρα


Είναι μόλις 25 Χρονών ο Αλέξανδρος Λύρα και με την αγάπη του για την Κρητική λύρα, έχει πιστέψει στις δυνατότητες της λύρας και μας το αποδεικνύει με την δημιουργία της σειράς ¨Του μοναχού ο δρόμος" που έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές στο χώρο της μουσικής.

Και η ιστορία της σειράς "Μοναχικοί δρόμοι συνεχίζεται σήμερα με την νέα σύνθεση "Του μοναχού ο δρόμος 5"





Με μια εξωπραγματική και μοναδική δεξιοτεχνία και με τα χρυσά του δάκτυλα να παίρνουν φωτιά, τα συναισθήματα του Αλέξανδρου μέσα από τη λύρα του μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Ο κάθε ένας μας θα διακρίνει σε κάθε νότα του και κάποιο συναίσθημα του. Μελαγχολία-πόνο-λύπη-χαρά!!!!

Σε ένα καταπληκτικό βίντεο που υπογράφει στη διεύθυνση φωτογραφίας και στη σκηνοθεσία ο Περικλής Μοσχολάκης μας ταξιδεύουν μαζί με τον Αλέξανδρο σε άλλη διάσταση.




Ο Αλέξανδρος Λύρα λοιπόν είναι ένας εναλλακτικός Λυράρης που ξεφεύγει από τα στενά ‘’στανταρ’’ των συναδέλφων του και δημιουργεί τον δικό του τρόπο παιξίματος και ερμηνείας. Η Δημιουργική-Εναλλακτική του ανησυχία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού σε διάφορα περιοδικά και δημοσιογράφους που ερευνούν καλλιτέχνες σε βάθος όπως ακριβώς και οι φιλόδοξοι παραγωγοί της Real Music. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως μεγάλοι συνθέτες και μουσικοί του χώρου έχουν εκφραστεί ανοιχτά για το χάρισμα του νέου μέλους μας .
Σας παραθέτουμε κάποιες αναφορές
Δημήτρης Κεραμιδάκης (Διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικοσυνθέτης με πολύ μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό):  »Ο Αλέξανδρος είναι ένα »Παγκόσμιο Φαινόμενο» και το Χέρι αυτό έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο»

Τάσος Σούρμπας (Κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και μαέστρος με διεθνή αναγνώριση):   »Ο Alex δεν είναι απλά ένας μουσικός που παίζει ένα παραδοσιακό όργανο όπως είναι η κρητική λύρα,είναι ένας ευρηματικός δεξιοτέχνης και εκτελεστής, με απίστευτη τεχνική κατάρτιση μετατρέποντας τη λύρα σε ένα σολιστικό όργανο ποικίλων μουσικών ηχοχρωμάτων(κλασσικής, jazz, ethnic). Μάλλον δημιουργεί τη δική του ’’σχολή’’ έχοντας αυτό το ιδιαίτερο στυλ παιξίματος και αντιμετώπισης της παραδοσιακής (και πλέον όχι μόνο) κρητικής λύρας. Μένει μόνο λοιπόν να ακούσετε τον πραγματικά χαρισματικό αυτόν τρόπο παιξίματος όπως και την ερμηνεία του στο κλασσικό είδος της μαντινάδας

Post Top Ad

.............