Η Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Ενορία Σκοπής Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Η Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Ενορία Σκοπής Σητείας



Το εσπέρας της Παρασκευής της Γ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 9 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο κατά την ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την οποία ανέγνωσε ενώπιον της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, που φυλάσσεται στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοπής Σητείας.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για την Ακολουθία των  Χαιρετισμών, ως προεορτίων ή και μεθεορτίων της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για να εξυμνηθεί το σωτήριο γεγονός της δια της Αειπαρθένου Μαρίας ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.



Όπως τόνισε, ότι η Παναγία μας, η μάνα όλων μας, με την καθαρότητά, την  ταπείνωση και την υπακοή Της στο θέλημα του Θεού έγινε «σοφίας Θεού δοχείον» και σκεύος εκλογής για να φέρει στα σπλάχνα Της και να κυοφορήσει τον Υιό και Λόγο του Θεού, αποτελώντας την πύλη της σωτηρίας, «δι ης ηνοίχθη παράδεισος». 


 
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί την παραμυθία, την παρηγοριά, τη σκέπη και την προστασία όλων των χριστιανών, ευχήθηκε δε η Παναγία η Φανερωμένη, που είναι θαυματουργός, προστάτης και φρουρός της ευρύτερης περιοχής της Σητείας και ιδιαιτέρως της Ενορίας Σκοπής, να αγκαλιάζει, να σκεπάζει και να περιφρουρεί τα απανταχού της οικουμένης παιδιά Της.



Στην ακολουθία συμμετείχε ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας Σκοπής π. Δημήτριος Αχλαδιανάκης και παρέστησαν πλήθος ενοριτών.

Post Top Ad

.............