Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής παρουσίασαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Το μαγκάλι» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής παρουσίασαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Το μαγκάλι»

«Ο Γιώργος Ηλιάδης αποδεικνύεται σπουδαίος παραμυθάς χωρίς να πει ούτε ένα παραμύθι. Ανασύρει όμως τις μνήμες του με την αφηγηματική χάρη ενός σπουδαίου παραμυθά. Πότε συγκινεί, πότε μας κάνει να γελάσουμε, πότε να αναπολήσουμε», Μανόλης Χατζηπαναγιώτου.

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής παρουσίασαν την Τετάρτη 14/2/2018, στο βιβλιοπωλείο koukoubook, το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Το μαγκάλι». Το πατάρι του βιβλιοπωλείου γέμισε με γλυκά του κουταλιού και άλλες γεύσεις από παραδοσιακά γλυκίσματα, έτσι που να μας φέρει πιο κοντά στις εικόνες και τις μυρωδιές του ζαχαροπλαστείου της θείας Ουρανίας, μιας εκ των πρωταγωνιστριών του βιβλίου.



Ο συγγραφέας-ηθοποιός Γιώργος Ηλιάδης και η νηπιαγωγός Μαρία Κατσικανδαράκη διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο και μας ταξίδεψαν στο χρόνο, ενώ η φιλόλογος Ελευθερία Αποστολάκη έκλεισε τις αφηγήσεις με ένα απόσπασμα από «Το Μαγκάλι», όπου γίνεται αναφορά στην ιστορία της Τυπογραφίας. Ο «δαίμονας της τεχνολογίας» έβαλε το δαχτυλάκι του και εμπόδισε την προβολή του video που είχε ετοιμαστεί ειδικά για την παρουσίαση, αλλά αυτό δεν μας χάλασε το κέφι. Ο δάσκαλος Μανόλης Χατζηπαναγιώτου μίλησε για το βιβλίο, ο Γιώργος Ηλιάδης επικοινώνησε με τους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ το ενδιαφέρον κράτησε αμείωτο η συζήτηση του Χανιώτη εικαστικού καλλιτέχνη Γιάννη Μαρκαντωνάκη με τον συγγραφέα. Πριν από την εκδήλωση, ο Γιώργος Ηλιάδης και ο Χρήστος Τσαντής ήταν καλεσμένοι της Γωγώς Καλληδονάκη στην εκπομπή της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης «Στο Κόκκινο». 

Post Top Ad

.............