Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για παιδιά στην Βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για παιδιά στην Βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Εκδηλώσεις για παιδιά με τίτλο “Το φως” θα πραγματοποιηθούν στην Βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:



3/3/2018: 
«Ο μικρός Συγγραφέας»  (6-10 ετών) Διαβάζουμε το βιβλίο του Νότη Ρόμα, «Ο μικρός Συγγραφέας» και μαθαίνουμε τα μυστικά, ώστε να γίνουμε και εμείς μικροί συγγραφείς, δημιουργώντας και γράφοντας στο τέλος τη δική μας ιστορία…

24/3/2018: 
«Γεώργιος Καραϊσκάκης» (5-9 ετών) Διαβάζουμε το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με σκοπό οι ηρωικές πράξεις του Γεώργιου Καραϊσκάκη να εντυπωθούν στη μνήμη των παιδιών, μέσα από χαριτωμένα και απλά στιχάκια. Στο τέλος τα παιδιά θα ζωγραφίσουν την Ελληνική σημαία και θα γράψουν επάνω σε κάθε λωρίδα της, μια συλλαβή από τη φράση της Ελληνικής Επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος».

31/3/2018: 
Πορεία προς το Πάσχα (6-10 ετών) Διαβάζουμε κείμενα μέσα από τη «Βίβλο για παιδιά» της Ζωής Κανάβα και συζητάμε ώστε να γίνει ακόμη πιο οικεία η Αγία Γραφή στα παιδιά.

14/4/2018 : 
«Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» (9-12 ετών) Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (02/04), διαβάζουμε το παραμύθι «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» του David Mckee και συζητάμε για αξίες, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, τη φιλία και την αγάπη, τις οποίες ανακαλύπτουμε μέσα από το παιχνίδι! Ποιά χρώματα βλέπουμε στον Έλμερ; Εντοπίζουμε αυτά τα χρώματα στα ρούχα μας και στο φυσικό περιβάλλον και τον ζωγραφίζουμε!

21/4 /2018 
«Βιβλία Παντού!» (9-12 ετών) Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διαβάζουμε για την περιπλάνηση της μικρής Άννας μέσα από τα συναισθήματά της, που αποτυπώνονται στο βιβλίο με τίτλο «ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ» της Maxine Trottier, όπου μαζί με την οικογένειά της έφυγε από το σπίτι της για ν’ αναζητήσει μία καλύτερη ζωή.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Δράσεων: Ιωάννης Μουντογιαννάκης Επιστημονικός Συνεργάτης-Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ. Επικοινωνία: τηλ. 28240 22500 / 22245

email: library@oac.gr Ιστοσελίδα: http://www.libraryoac.gr/el/

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για παιδιά στην Βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Post Top Ad

.............