Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και η κοπή της Βασιλόπιτας στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών του Δήμου Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και η κοπή της Βασιλόπιτας στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών του Δήμου Ιεράπετρας



Αγιασμός στο νέο κτήριο του «Κέντρου Μουσικών Σπουδών» του Δήμου Ιεράπετρας τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της Σχολής.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Θ. Καλαντζάκη, τον Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Εμμ. Γεωργαλάκηκαι όλους όσοι συνέδραμαν στη δημιουργία του νέου όμορφου και λειτουργικού αυτού χώρου που στεγάζει πλέον τη Μουσική Σχολή του Δήμου Ιεράπετρας και επεσήμανε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι καθηγητές της, οι οποίοι ασχολούνται με τους νέους και προσπαθούν να τους μεταδώσουν μουσική παιδεία για να καλλιεργούν τον εσωτερικό τους κόσμο και να δοξολογούν τον Θεό.


Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, έδωσε συγχαρητήρια στους καθηγητές για το έργο τους και τόνισε ότι ο χώρος αυτός είναι ένα ιστορικό κτήριο που για πολλά χρόνια στέγαζε τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, και τώρα, κατάλληλα διαμορφωμένο,παραδίδεται ξανά στους πολίτες και στα 400 συνολικά παιδιά που μελετούν και μαθαίνουν τη μουσική στην Ιεράπετρα, ενώ υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσουνμαθήματα στην Παχειά Άμμο και το Μύρτος. Επίσης,ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πρώην μαέστρο της Χορωδίας του Δήμου κ. Κων/νο Κόλλια, σημειώνοντας ότι είναι η αιτία της δημιουργίας του Κέντρου Μουσικών Σπουδών του Δήμου Ιεράπετρας, και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του.

Ακόμα χαιρετισμό απηύθυνε οΠρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Εμμαν. Γεωργαλάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους καθηγητές της σχολής, που καθημερινά μοχθούν να διδάξουν σωστά τα παιδιά της πόλης.

Τέλος, η Δημοτική Χορωδία Ιεράπετρας, υπό τη διεύθυνση της κ. Μ. Παπαγιαννάκη, απέδωσε τραγούδια, δημιουργώντας μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Στην ακολουθία του Αγιασμού και στη τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας έλαβαν μέρος οι Αιδ/τοι Εφημέριοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης και Οικον. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, ενώ παρόντες ήταν, εκτός από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τον Πρόεδρο της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.», ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ηλ. Νταραράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμαν. Λουτσέτης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Εμμαν. Φραγκούλης και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, καθώς και γονείς των μαθητών της Σχολής.

Post Top Ad

.............