Μουσική βραδιά, με προσωπογραφία-αφιέρωμα στον “Αρχάγγελο” της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Μουσική βραδιά, με προσωπογραφία-αφιέρωμα στον “Αρχάγγελο” της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

Μια υπέροχη μουσική βραδιά, με προσωπογραφία-αφιέρωμα στον “Αρχάγγελο” της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη, διοργανώνει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ, το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης” στην Αθήνα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο που θα θελήσει να τιμήσει τον Ψαρονίκο με την παρουσία του, ενώ ο χώρος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Ευριπίδου 18 και Αιόλου στον τρίτο όροφο.


Στο αφιέρωμα αυτό, θα μιλήσει η σύντροφος της ζωής του Ουρανία που θα ανακαλέσει μνήμες από τη ζωή και το έργο του.Ο φίλος του Αστρινός  Ζαχαριουδάκης θα αφηγηθεί περιστατικά από τη μουσική τους συνεργασία. Ο Κάρολος Κουκλάκης και η Ειρήνη Δερέμπεη θα μιλήσουν για τη σχέση της νεότερης γενιάς με την παρακαταθήκη του Νίκου Ξυλούρη και θα παίξουν και θα τραγουδήσουν συνθέσεις του.
Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» είναι πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικό, που ιδρύθηκε το 1991 ως «Σωματείο Φίλων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας». Ιδρυτικά του μέλη υπήρξαν σημαντικές προσωπικότητες της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής, όπως οι: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Θόδωρος Αντωνίου, Έλλη Νικολαϊδου, Σίμων Καρράς, Σπύρος Περιστέρης, Μάρκος Δραγούμης, Ιωάννα Παπαντωνίου, Άγγελος Δεληβορριάς, Μάριος Πλωρίτης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μιχάλης Σταθόπουλος, Δημήτρης Χορν κ.ά.

Μουσική βραδιά, με προσωπογραφία-αφιέρωμα στον “Αρχάγγελο” της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη ην Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

Post Top Ad

.............