Η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού & Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού & Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων



Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων Ιεράπετρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού, όπου σήμερα στεγάζεται η «Ωλέρια βιβλιοθήκη». Ο Σεβ/τος ευχήθηκε στον Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Περαντώνη και το Δ.Σ. καλή χρονιά, καλή δύναμη και ο Παντοδύναμος Θεός να τους στηρίζει το έργο τους. Όπως σημείωσε, είναι σημαντική η δράση του συλλόγου σ’ αυτό το ιστορικό χωριό, το οποίο διαθέτει πολλά και σημαντικά χριστιανικά μνημεία με σημαντικότερο την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένης, που δεσπόζει στην περιοχή. Επίσης Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου για την αποστολή του εξαιρετικού ημερολογίου του συλλόγου με το υπέροχο φωτογραφικό υλικό.


Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχ. Περαντώνης αντευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την παρουσία του και τα καλά του λόγια, και αφού έκανε μια αναφορά στα πεπραγμένα του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε, επισήμανε ότι θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία, όπως μέχρι σήμερα, με την τοπική Εκκλησία και ιδιαίτερα με την Ενορία Μεσελέρων.



Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας π. Εμμανουήλ Παπαευαγγελίδης και ο Εφημέριος Γρα-Λυγιάς και πρώην Εφημέριος Μεσελέρων π. Ιωάννης Τράκος, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Εμμαν. Σκουλούδης και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων, τα μέλη του συλλόγου και πολλοί Μεσελεριανοί που διαμένουν στην πόλη της Ιεράπετρας.

Post Top Ad

.............