Ας Θυμηθούμε λαγάνες μεγάλων διαστάσεων που έφτιαξαν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης
Στη Νέα Χώρα Χανίων. φέτος δημιουργήθηκε απο τον φούρναρη κ. ΧάρηςΔημητρουλάκη μια λαγάνα 4,5 μέτρα, πλάτους 1.5 μέτρο και με ζυμάρι 75 κιλών. Χρησιμοποιήσαμε 40 κιλά αλεύρι για την παρασκευή της” τόνισε.
Ο κόσμος από νωρίς βρέθηκε έξω από το φούρνο προκειμένου να φωτογραφίσει τη λαγάνα που στη συνέχεια θα δοθεί προς κατανάλωση. “Ο κόσμος όχι μόνο του αρέσει η λαγάνα γίγας που κάθε χρόνο φτιάχνουμε αλλά ρωτάει συνέχεια πόσο μήκος έχει, πόσο πλάτος. Την περιμένει πως και πως. Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τη μεγαλώνουμε” είπε ο κ. Δημητρουλάκης.
Μαζί με τη Λαγάνα στον κόσμο που προσέρχονταν στο φούρνο προσφέρονταν πλούσιο κέρασμα με όλα τα νηστίσιμα και καλό ντόπιο κρασί.
Η παρακάτω λαγάνα «γίγας» έχει διαστάσεις 1,60 * 50 εκατοστά και μαζί με τη μαντινάδα που τη συνοδεύει βρέθηκε στην είσοδο του φούρνου του Χατζηιωάννου (Λασθένους 52) στην Ιεράπετρα για το καλωσόρισμα!
Μια λαγάνα-γίγας μήκους 4 μέτρα και 30 εκατοστά έφτιαξε ο αρτοποιός Χάρης Δημητρουλάκης στη Νέα Χώρα.
Για τη λαγάνα χρειάσθηκαν 38 κιλά αλεύρι, 24 κιλά νερό, 3 κιλά σουσάμι.“Στα 18 χρόνια που είμαστε στη Νέα Χώρα πάντα φτιάχνουμε μια μεγάλη λαγάνα. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ακόμα μεγαλύτερη” ανάφερε ο κ. Δημητρουλάκης.
Για τη λαγάνα χρειάσθηκαν 38 κιλά αλεύρι, 24 κιλά νερό, 3 κιλά σουσάμι.“Στα 18 χρόνια που είμαστε στη Νέα Χώρα πάντα φτιάχνουμε μια μεγάλη λαγάνα. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ακόμα μεγαλύτερη” ανάφερε ο κ. Δημητρουλάκης.