Αντίστροφη μέτρηση για το Santa Run το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για το Santa Run το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή μικρών και μεγάλων που διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία επτά στα Χανιά μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και η οποία δεν είναι άλλη από το Santa Run.
Φέτος, η διοργάνωση θα έχει ως αποκορύφωμα την προπαραμονή των Χριστουγέννων δηλαδή το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, ωστόσο όπως συμβαίνει κάθε φορά, ήδη οι δράσεις έχουν αρχίσει να δρομολογούνται και θα γίνουν πράξη μέσα στις επόμενες μέρες.


Στη συνέντευξη Τύπου στο νέο “σπίτι” του Santa Run που βρίσκεται στην οδό Βολουδάκηδων 17, με τους εθελοντές να προχωρούν σε μία σειρά από ανακοινώσεις για τις ιδιαιτερότητες που θα περιλαμβάνει το φετινό Santa Run, ενώ δηλώσεις επίσης έγιναν από εκπροσώπους των φιλανθρωπικών συλλόγων που καταλήγουν τα έσοδα.
«Φέτος αποφασίζουμε να δώσουμε έμφαση στην ομαδικότητα. Με σύνθημα το “έλα στην ομάδα και διάλεξε όλα αυτά που μας ενώνουν” καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει μέσα από μία ομάδα, που θα δημιουργήσουν είτε οι ίδιοι συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 30 συμμετέχοντες, είτε  από τις ομάδες που θα βρουν και που έχουν δημιουργηθεί ήδη», σημείωσε ο Παναγιώτης Ορφανίδης, εθελοντής του Santa Run, μιλώντας για τη φετινή διοργάνωση. «Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ομαδικότητα γιατί κάθε χρόνο προσπαθούμε μέσα από ομαδική δράση να πετύχουμε το μεγάλο αποτέλεσμα, παραγκωνίζοντας ή παραμερίζοντας το εγώ μας μπροστά στο εμείς», συνέχισε, προσθέτοντας ακόμα ότι, «αυτό ζητάμε και φέτος, με το πνεύμα της ομαδικότητας να συγκεντρωθούμε για έναν καλό σκοπό, να γνωρίσουμε τον κόσμο που θα βρεθεί στις 23 Δεκεμβρίου, να… σκουντήξουμε το διπλανό μας στην πραγματικότητα και όχι μόνο στο Facebook και να περάσουμε καλά, δημιουργώντας μοναδικές και αληθινές στιγμές και όμορφες μνήμες».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «το Santa Run είναι μία σημαντική διοργάνωση που κάθε χρόνο γίνεται πιο ποιοτική και μαζική εκπληρώνοντας τους βασικούς της στόχους που αφενός είναι να στηριχθούν τέσσερις φιλανθρωπικοί σύλλογοι των Χανίων και αφετέρου να στείλουμε σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τα Χανιά».
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων από την πλευρά τους ευχαρίστησαν στις τοποθετήσεις τους, τους Χανιώτες, αλλά και τους διοργανωτές του Santa Run, σημειώνοντας ότι τα έσοδα από τη δράση προσφέρουν μια μεγάλη οικονομική ανάσα.
«Για μας, τα έσοδα που έρχονται από τη διοργάνωση του Santa Run είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα. Μπορούμε και καλύπτουμε βασικές και λειτουργικές ανάγκες του κέντρου. Μας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να στηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειες που έρχονται στο κέντρο», τόνισε χαρακτηριστικά η Ελένη Χουδαλάκη, από το ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη”, προσθέτοντας ότι, «είμαστε εδώ για να κοκκινίσουμε τα Χανιά, να γεμίσουμε τους δρόμους με κόσμο και ελπίδα και να γίνουμε όλοι μαζί μία ομάδα και μία αγκαλιά, δίνοντας χαρά στους τέσσερις συλλόγους. Το Santa Run συνεχίζει να είναι από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ τα Χανιά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι έχουν πολύ έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης, της βοήθειας και της στήριξης».

Η πρόεδρος του ΚΗΦΑΜΕΑ, Νίκη Βελεγράκη, τόνισε ότι, «θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα όλους τους Χανιώτες και μετά τους διοργανωτές γιατί εδώ ισχύει ότι παραμερίζω το εγώ και μπαίνει μπροστά το εμείς», ενώ η Αρχόντισσα Αναστασάκη, γραμματέας στο Σύλλογο “Ορίζοντας” σημείωσε ότι, «θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο Santa Run που για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνει μία αποστολή, όπως θα την έλεγα εγώ βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται, τη μεθοδικότητα και την αυταπάρνηση αυτών των ατόμων, γιατί όλοι όσοι συμμετέχουν είναι άνθρωποι που εργάζονται, άρα ό,τι κάνουν, το κάνουν εθελοντικά, σε ώρες μη εργασίας τους. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι πλαισιώνουν τα διάφορα πόστα αυτής της δράσης και βέβαια όλους τους Χανιώτες που στηρίζουν αυτή τη δράση».

Το φετινό Santa Run
» Δυνατότητα συμμετοχών για παιδιά 4-7 ετών και 8-12 ετών.
» Συμμετοχή παιδιών νηπιαγωγείου και μαθητών δημοτικού.
» Δράσεις από τη Red action team με επισκέψεις σε σχολεία, στο Γηροκομείο κ.λπ.
» Δυνατότητα αγοράς δώρων (κούπες, μπρελόκ κ.α.) από το “σπίτι” του Santa Run στην οδό Βολουδάκηδων 17.
» Ανακύκλωση της στολής σε συνεργασία με τη ΔΕΔΙΣΑ μετά το τέλος της γιορτής σε κάδους που θα βρίσκονται τοποθετημένοι έξω από το 1ο Γυμνάσιο.

Post Top Ad

.............