Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Νικολάου πόλεως Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Νικολάου πόλεως Ιεράπετρας


Με εκκλησιατική λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών της πόλεως πανηγύρισε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ο φερώνυμος ο Ιερός Ναός στην «Κάτω Μερά» της Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
Μιλώντας από στήθους ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τόνισε ότι ο άγιος Νικόλαος αποτελεί έναν μεγάλο Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, που το όνομά του είναι συνυφασμένο με τους αγώνες για την επικράτηση της υγιούς διδασκαλίας της ορθοδόξου Εκκλησίας, κυρίως κατά του αιρεσιάρχη Αρείου, αλλά και φερώνυμο της νίκης του ευσεβούς λαού εναντίον των δοκιμασιών και δυσκολιών της ζωής. Υπήρξε «κανόνας πίστεως», δηλ. ορθός οδοδείκτης πορείας, «εγκρατείας διδάσκαλος» εκ κοιλίας μητρός, αφού από μικρό βρέφος δεν θήλαζε από τη μητέρα του την Τετάρτη και την Παρασκευή, αλλά και υπόδειγμα φιλανθρωπίας και ανιδιοτελούς αγάπης, καθώς διέθεσε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς, προστάτεψε τους αδυνάτους και υπερασπίσθηκε τους αδικημένους.



Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πατροπαράδοτη ευσέβεια των προπατόρων μας, οι οποίοι από ευλάβεια κινούμενοι προς τον προστάτη των ναυτικών, των ψαράδων και όλων των θαλασσινών, ανήγειραν  τον ιστορικό αυτό ναό στην παλαιά πόλη της Ιεράπετρας.
Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλοςευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να σκέπει και να περιφρουρεί όλους και ιδιαίτερα τους ναυτικούς και τους Λιμενικούς μας, να γαληνεύει τις θάλασσες,  όπως με θαυμαστό τρόπο έπραξε τότε που κινδύνεψε το πλοίο που επέβαινε κατευθυνόμενος προς τα Ιεροσόλυμα, και να μας προστατεύει στην καθημερινή μας ζωή από κάθε πειρασμό, ενώ ιδιαίτερα ευχήθηκε χρόνια πολλά, με τη χάρη και τη βοήθεια του αγίου, στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής έλαβαν μέρος Εφημέριοι της πόλης και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αργ. Πανταζής, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ.  Εμμαν. Φραγκούλης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλοίαρχος κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Δ/κτής του Λιμενικού Σκάφους κ. Γεώργ. Πατεράκης και άλλα στελέχη του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νικ.Παπαδάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Post Top Ad

.............