Η πανήγυρη τoυ Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου στο ομώνυμο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η πανήγυρη τoυ Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου στο ομώνυμο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας


Πραηματοποιήθηκε σήμερα Tετάρτη 27 Δεκεμβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος  από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του χωριού Άγιος Στέφανος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο συναξάρι και στη σημασία του μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου. Όπως τόνισε ότι ως πρώτος, από τους επτά διακόνους που εξέλεξαν οι Απόστολοι για να διακονούν στα κοινά δείπνα των πρώτων χριστιανών, είχε αφιερώσει τη ζωή του στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου και στη φιλανθρωπική δράση. Για τη προσφορά και τις αρετές του τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας, όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, σύμφωνα με τις οποίες ο Αρχιδιάκονος Στέφανος ήταν πλήρης πίστεως και δυνάμεως, και εποίει τέρατα και σημεία μεγάλα εν τω λαώ», δηλαδή ήταν γεμάτος πίστη και έκανε μεταξύ του λαού μεγάλα θαύματα, που προκαλούσαν την οργή και το φθόνο των Ιουδαίων. Αυτοί τον έφεραν στο δικαστήριο μπροστά στους αρχιερείς, κι όταν είδαν ότι κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στη θεία σοφία και στη Χάρη του Αγίου Πνεύματος τον έσυραν έξω με μανία και τον λιθοβόλησαν, ενώ εκείνος, ασάλευτος προσευχόταν κι έλεγε: «Κύριε, μην τους λογαριάσεις αυτή την αμαρτία». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους Αγιοστεφανιώτες και το λοιπό εκκλησίασμα χρόνια πολλά, πλήρη πίστεως και δυνάμεως, με τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.


Στην πανήγυρη παρέστησαν ο εκ της Ενορίας Αγίου Στεφάνου καταγόμενος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Εμμαν. Βρυγιωνάκης και ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Στεφανάκης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου και πλήθος πιστών.

Post Top Ad

.............