Πρωτοβουλία για την επανένωση όλων των γενεών αποφοίτων του «Σταυράκειου Γυμνάσιου-Λύκειου» Ανωγείων, στις 15 Αυγούστου 2018, στ’ Ανώγεια - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Πρωτοβουλία για την επανένωση όλων των γενεών αποφοίτων του «Σταυράκειου Γυμνάσιου-Λύκειου» Ανωγείων, στις 15 Αυγούστου 2018, στ’ Ανώγεια

Μια αυγουστιάτικη έμπνευση το 2016, στ’Ανώγεια, μεταβλήθηκε σε κοινή προσδοκία περισσότερων, και σύντομα ένωσε καλούς και πρόθυμους συγχωριανούς μας και τους ώθησε να συντονιστούν και συστήσουν μια άτυπη, αλλά χρήσιμη «Ομάδα Πρωτοβουλίας», ώστε όλες οι κλάσεις αποφοίτων από το έτος 1961 έως σήμερα, που έλαβαν το απολυτήριο από το «Σταυράκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Ανωγείων», να γίνει δυνατόν, να ξανασμίξουν στ’Ανώγεια στις 15 Αυγούστου 2018.


Οι 1767 απόφοιτοι από 87 πόλεις και χωριά που διάβηκαν όλα αυτά τα χρόνια την πόρτα του σχολείου, περπάτησαν στους διαδρόμους και κάθισαν στα θρανία του, είναι καιρός πια να επιστρέψουν….στα θρανία. Όχι για λόγους εθιμοτυπικούς, αλλά για ουσιαστικούς, όπως ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί υπήρξαν και οι  ευεργέτες του χωριού μας και δωρητές του σχολείου, ο Μιχαήλ και η Λετίσια Σταυρακάκη.
Στη σκέψη της 15 μελούς «Ομάδας Πρωτοβουλίας», η οποία βέβαια μπορεί και πρέπει να διευρύνεται, ζητούμενο είναι, ώστε στην προγραμματιζόμενη αυτή συνάντηση, να τεθούν οι βάσεις για την σταδιακή, αλλά γοργή αναβάθμιση του ρόλου του ιστορικού μας σχολείου και για την κεφαλαιοποίηση της μέχρι τώρα, διδακτικής του συγκομιδής, για λογαριασμό του τόπου και  της ιστορίας του, αλλά και της προοπτικής του ίδιου του σχολειού.
Το παρόν δελτίο τύπου αποτελεί ένα πρώτο σινιάλο, ένα αρχικό κάλεσμα, για το μόνιασμα όλων εμάς των αποφοίτων, ώστε, όχι μόνο να κυνηγήσουμε την ευκαιρία για την πρέπουσα απότιση φόρου τιμής στους δωρητές και ευεργέτες του ανωγειανού γυμνασίου, αλλά και για να γίνει εφικτή, η ζωτικής σημασίας καταμέτρηση και  αξιοποίηση του ανθρώπινου, επιστημονικού και πνευματικού δυναμικού των Ανωγείων, που μετά τον πόλεμο και παρά τα πενιχρά μέσα, που προσφέρει ο τόπος, στηριζόμενο στη βαθειά παράδοση και στις αρετές, που γεννά η αναμέτρηση με τη δυσκολία, πασχίζει στον καταφανώς αλλοπρόσαλλο κόσμο να βρει το βηματισμό του.
Το παρόν δελτίο τύπου είναι απλώς μια αρχή. Σύντομα και με κάθε πρόσφορο μέσο, θα λάβετε, όλοι όσοι επιθυμείτε και ενδιαφέρεστε, γνώση, για τα μέλη της «Ομάδας Πρωτοβουλίας» και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώσουμε την ενημέρωση, την καταγραφή και την προσέλευση όλων εσάς, που κάποτε… ακούσατε το «μπράβο» κρατώντας ανά χείρας το απολυτήριο και διαβαίνοντας για «τελευταία» τότε φορά (μέχρι την προσεχή που προγραμματίζουμε, βεβαίως!) την πόρτα του «Σταυράκειου Γυμνασίου-Λυκείου Ανωγείων».
Η επιτυχία της όλης προσπάθειας, έχει προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων μας.  Εμείς στην πρώτη αυτή επικοινωνία μαζί σας, δηλώνουμε παρόντες και αισιόδοξοι, χωρίς να παραγνωρίζουμε πως ό,τι είναι να γίνει, θα εξαρτηθεί από όλους μας.
Όσοι πιστοί, λοιπόν, αποφασίσουν να «μπουν στο χορό», αλλά και να βρεθούν στ’Ανώγεια τον 15 Αύγουστο του 2018, μπορούν να απευθυνθούν για τις πρώτες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στην  «Γραμματεία» της Ομάδας Πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα στη Χαιρέτη Μελπομένη Μίρκα heretim@ hotmail, com,  κιν, 6972683257, στον Μήτσο Σταυρακάκη mitsovigli@gmail.com και κιν.6977395245, τον Γιαννάκο Ξυλούρη yiannakos@ergonkek.gr και κιν. 6977503 690, ή  στη  Μαίρη Μπαγκέρη Mairi1962@gmail.com και κιν. 6979083196.
Ανώγεια, 30/11/2017
Εκ μέρους της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Αποφοίτων
Γυμνασίου- Λυκείου Ανωγείων

Post Top Ad

.............