Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς “ζουν” περιοχές του Νομού Χανίων με τις εκδηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς “ζουν” περιοχές του Νομού Χανίων με τις εκδηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κατάμεστη την αίθουσα αλλά και τον διάδρομο, στο στολισμένο και νοικοκυρεμένο παλιό αρχοντικό που στεγάζει το Α’ και Δ’ ΚΑΠΗ του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων.
Οπως ανέφερε στα «Χ.ν.» η κοινωνική λειτουργός Γεωργία Μυλωνάκη «σε όλη την διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται σε όλα τα ΚΑΠΗ πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται όχι μόνο στα μέλη, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθεί.
Κάθε χρόνο συνηθίζομε να κλείνομε τον ετήσιο κύκλο των δράσεων μας με μια εκδήλωση». Στη χθεσινή εκδήλωση πραγματοποίησε ομιλία η διατροφολόγος – διαιτολόγος Χαρά Τελιοπούλου με θέμα: “Από τη νηστεία, στο τραπέζι των εορτών” ενώ διοργανώθηκε έκθεση με χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές φτιαγμένες με πολύ φαντασία και μεράκι από τα μέλη του ΚΑΠΗ.



ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ
Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπων Κεραμειών, την Τοπική Κοινότητα Κάμπων και την ενορία Αγ. Ιωάννη, η εκδήλωση ”Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων” στην πλατεία των Κάμπων.
Το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, οι Αντιδήμαρχοι, Ελευθερία Αλιφιεράκη και Γιάννης Μαράκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάμπων, Αντώνης Γαρμπιδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο στόχος της εκδήλωσης ήταν αφενός να τονιστεί η εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και αφετέρου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.
Η εκδήλωση περιελάμβανε μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα δρώμενα για μικρά παιδιά και αφήγηση παραμυθιών από την κυρία Βάσω Τσούκα, διαδραστική θεατρική παράσταση, φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπων, παραδοσιακό κέρασμα». Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων«ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάμπων Κεραμειών, Αναστάσιο Πολιτάκη, για τη συνεργασία καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης».

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
Στο μεταξύ, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Αγιογραφική ανάλυση της εικόνας της Γεννήσεως, ύμνους από την Βυζαντινή Χορωδία, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια από την Παιδική Χορωδία και την Χορωδία Ενηλίκων, παρουσίαση από το εργαστήρι “Σύγχορος”, εθίμου και χορού από την Βόρεια Ελλάδα.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων (Μαλαθύρου και Αποκορώνου 166) στον Κουμπέ με ελεύθερη είσοδο.

ΤΟ “ΡΟΔΟ”
Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Ρόδο” αύριο Τετάρτη στις 6.15 μ.μ. στη Χρυσοπηγή (Καραισκάκη 62). Τα παιδιά θα ψάλουν Χριστουγεννιάτικους ύμνους, θα τραγουδήσουν τα κρητικά κάλαντα και θα κατασκευάσουν καραβάκια.
Οι κυρίες θα παρασκευάσουν ένα Κρητικό παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό, τους σαμουσάδες. Τέλος, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.



ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου στο “Χωριό του Αη Βασίλη”, στις Καλύβες. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Καλυβών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών “Μανώλης Ραυτόπουλος”, με την υποστήριξη του Δήμου Αποκορώνου.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι
Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι διοργανώνουν και οι σπουδάστριες του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ Ζήτα, σήμερα Τρίτη από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο Χανίων. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κ.ΗΦ.Α.Π Χανίων.

Post Top Ad

.............