Συμπολίτης μας παρέλαβε το δέμα του αλλά του είχαν κλέψει το μισό περιεχόμενο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Συμπολίτης μας παρέλαβε το δέμα του αλλά του είχαν κλέψει το μισό περιεχόμενο

Από το κακό στο χειρότερο οδεύουν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.
Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα της υποτιθέμενης αναπτυγμένης
Ευρώπης (της οποίας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε μέρος, αλλά δεν...)
Αναδείξαμε τις προηγούμενες ημέρες το θέμα των καθυστερήσεων της παραλαβής μέσω ίντερνετ διαφόρων προϊόντων, οι οποίες προκαλούνται λόγω του νέου νόμου περί εκτελωνισμού προϊόντων εκτός χωρών της Ε.Ε που ισχύει από την 1 Αυγούστου 2017.
Πολίτες που έχουν πληρώσει προϊόντα μέσω πιστωτικών καρτών και δεν έχουν λάβει τις παραγγελίες τους μέσω ΕΛΤΑ καθώς έχουν «κολλήσει» στο τελωνείου του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών προκειμένου να περάσουν από τους απαραίτητους ελέγχους και να επιβληθούν δασμοί με βάση το νέο καθεστώς.


Χωρίς οι πολίτες να γνωρίσουν επακριβώς το νέο νόμο αναδείχτηκε η έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών και φυσικά από τα ΕΛΤΑ για τις αλλαγές στον Τελωνειακό κώδικα και τις σχετικές  χρεώσεις.
Βασικό στοιχείο των αλλαγών αυτών είναι ότι αγορές εκτός χωρών της Ε.Ε έτσι κι αλλιώς επιβαρυνόταν με τέλη και δασμούς.

Αποδεικνύεται όμως ότι η παραλαβή δεμάτων είναι ζαριά στην οποία παρακαλάς να σου πέσει ώς ( εξάρες ), καθότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα και καταγγελίες πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται και για την αργοπορία της παραλαβής, λόγω Τελωνείου, αλλά και για την ασφαλή μεταφορά και παραλαβή του δέματος τους.

Απο την περιοχή της Σητείας πολίτης τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στην διάθεση μας παρέλαβε δέμα το οποίο του στάλθηκε απο το εξωτερικό και συγκεκριμένα απο χώρα εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης.
Πρόκειται για οικογενειακό δώρο συγγενούς του με χρέωση του αποστολέα και με τις απαραίτητες προδιαγραφές συσκευασίας.
Σύμφωνα με την καταγγελία του συγκεκριμένου πολίτη το δέμα όταν παραλήφθηκε ήταν σε σχέση με την αρχική του συσκευασία και τους κανόνες που απαιτούνται για το ασφαλές του κλείσιμο ( ανοικτό )
Σκισμένο απο την ενιαία ταινία ασφαλείας, και ξανακολλημένο πρόχειρα με ταινία απο το τελωνείο της Αθήνας, σημάδι που δείχνει ότι ανοίχτηκε στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον πολίτη του οποίου η αγανάκτηση είναι έκδηλη καθότι υποχρεώθηκε να πληρώσει και 3 ευρώ για την παραλαβή του το κουρί είχε παραβιαστεί και είχαν αφαιρεθεί απο μέσα του συγκεκριμένα αντικείμενα.
Ο πολίτης μας ανέφερε ότι το δέμα ήταν δώρο των πεθερικών του για τα Χριστούγεννα και περιείχε 2 καπελάκια, 2 αποξηραμένα μάγκο, καφέ της συγκεκριμένης χώρας, και ένα κουτί με ένα δαχτυλίδι και ένα μενταγιόν δώρο της πεθεράς του πρόε την σύζυγο του.
Έκπληκτος όταν άνοιξε το δέμα αντίκρισε το άδειο κουτί χωρίς το δαχτυλίδι και το μενταγιόν.


Για κακή τύχη όμως των ( μάγων των εξαφανίσεων ) υπήρχε ένα σημείωμα στην γλώσσα της Χώρας ( συγκεκριμένα απο το Περού ) που έγινε η αποστολή όπου και διαμένουν τα πεθερικά του πολίτη που μας ανέφερε το συμβάν.
Το συγκεκριμένο σημείωμα ανέφερε τα αντικείμενα που είχε τοποθετήσει η πεθερά του συμπολίτη μας ώς δώρο, το οποίο σημείωμα προφανώς οι ( μάγοι της εξαφάνισης ) δεν πρόσεξαν ή δεν γνώριζαν να διαβάσουν και να καταλάβουν τι ακριβώς ανέφερε.
Φανερά αγανακτισμένος ο συγκεκριμένος πολίτης μας ανέφερε ότι νιώθει 
( βιασμένος ) καθότι εκλάπησαν προσωπικά οικογενειακά αντικείμενα, καθώς επίσης ότι αναρωτιέται γιατί θα έπρεπε να πληρώσει 3 ευρώ για να παραλάβει ένα δέμα που ο αποστολέας του πλήρωσε όλους τους φόρους που απαιτούνται για να σταλθεί στην Ελλάδα.
Ο περιφερειακός διευθυντής των ΕΛΤΑ Μανώλης Μεραμβελιωτάκης εξήγησε ότι το πακέτο διακινήθηκε από τη θυγατρική των ΕΛΤΑ, την "ΕΛΤΑ Κούριερ" η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και ως εκ τούτου δε μπορεί να πάρει θέση.
Ο συμπολίτης μας δημοσιοποιεί το θέμα του προτρέποντας τον κόσμο να αντιδράσει και να δημοσιοποιήσει ανάλογα θέματα τα οποία μπορεί να έχουν συμβεί.



Post Top Ad

.............