2 μουσικές παραστάσεις απο τo Μουσικό Σχολείο Αλίμου στις 11 και 14 Δεκεμβρίου στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

2 μουσικές παραστάσεις απο τo Μουσικό Σχολείο Αλίμου στις 11 και 14 Δεκεμβρίου στα Χανιά

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 20.30, θα φιλοξενηθεί στον Ι.Ο.Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, το Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Στα πλαίσια της εκδρομής τους στα Χανιά, τα παιδιά του σχολείου μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, επιλέγουν να παρουσιάσουν στον χώρο του Ι.Ο. Χανίων δείγμα της δουλειάς τους.


Την Δευτέρα 11.Δεκεμβρίου στις 20.30, θα δοθεί ρεσιτάλ κιθάρας από τον μαθητή Θεοδωρούδη Θοδωρή και την Πέμπτη 14.Δεκεμβρίου στις 20.30, το γκρουπ ''Guzel Hanum'' που αποτελείται από 3 μαθήτριες της Γ' Λυκείου, την Νταλαπιέ Άρτεμη, την Γερακίτη Ελίνα και την Βασιλείου Χρυσάνθη θα παρουσιάσει παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια.
Ο Θοδωρής Θεοδωρούδης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2000 στην Αθήνα. Σπουδάζει κλασική κιθάρα με και την Έλενα Παπανδρέου και έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τον Oscar Ghiglia. Είναι κάτοχος πτυχίου από το 2015 και διπλώματος με Άριστα παμψηφεί και έπαινο εξαιρετικής επίδοσης από τον Ιούνιο του 2017. Παράλληλα σπουδάζει Ανώτερα Θεωριτικά με καθηγητή τον Ηλία Νικολαΐδη έχοντας πάρει το πτυχίο Αρμονίας το 2013,το πτυχίο Αντίστιξης το 2015 και το πτυχίο Φυγής το 2017.
Έχει αποσπάσει: το 2ο βραβείο στο Gargnano Ιταλίας, (2017, ηλικιακό όριο 35 ετών), το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Πάτρας (2016, κατηγορία έως 16 ετών), τα 1α Βραβεία στο Φεστιβάλ Π.Φαλήρου (2011, κατηγορία έως 13 ετών και 2016, κατηγορία έως 16 ετών), το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2016, κατηγορία έως 17 ετών) και το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Βέροιας (2012, κατηγορία έως 13 ετών).
Επίσης ασχολείται με τη σύνθεση. Η σύνθεσή του ''The Sky wasn't!'' απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό σύνθεσης ''Η Σύγχρονη Κιθάρα 2017'' του An Art Artistry. Συνθέσεις του έχουν εκτελέσει ο Φώτης Κουτσοθόδωρος και η Σμαρώ Γρηγοριάδου


Το πρόγραμμα της συναυλίας
1.Το γαλάζιο φόντο του Θ. Θεοδωρούδη
2.το τραγούδι της λίμνης Garda του Θ. Θεοδωρούδη
3. Introducion et caprice του Giulio Regondi
4.invierno porteno απ΄τις 4 εποχές του Αstor Piazzolla
5.Libra Sonatine του Roland Dyens
6. Un dia de Noviembre του Leo Brouwer 7. Tango en skai του Dyens


Την Πέμπτη 14.12 στις 20.30, το γκρουπ ''Guzel Hanum'' που αποτελείται από 3 μαθήτριες της Γ' Λυκείου, την Νταλαπιέ Άρτεμη, την Γερακίτη Ελίνα και την Βασιλείου Χρυσάνθη θα παρουσιάσει παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια.
Η Άρτεμις έχει διδαχθεί κλασική κιθάρα πιάνο και ασχολείται ιδιαίτερα με τα παραδοσιακά και ευρωπαϊκά κρουστά καθώς και με το τραγούδι συμμετέχοντας στην χορωδία ''Καλομοίρη''. Θα συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό στον τομέα των κρουστών.
Η Ελίνα έχει συμμετάσχει με το σχολείο σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Ελίνα σπουδάζει κλασική κιθάρα, πιάνο ταμπουρά, πολίτικο λαούτο και είναι στην Ανωτέρα τάξη στο τσέλο. Συμμετέχει στα παραδοσιακά σχήματα του σχολείου μας με εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
Η Χρυσάνθη ασχολείται με την κιθάρα, το μπουζούκι, το βιολί και το τρομπόνι καθώς και με το τραγούδι. Συμμετείχε στην χορωδία της Λυρικής σκηνής. έλαβε μέρος με την ορχήστρα ''ΝΟΣΤΟΣ'' του σχολείου μας ως πρώτο βιολί σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λίγα λόγια για το Μουσικό Σχολείο Αλίμου
Ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό την προετοιμασία και την κατάρτιση των μαθητών που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, αν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής η επαγγελματικής έκφρασης.
Στο σχολείο διδάσκονται σχεδόν όλα τα μουσικά όργανα τόσο του ευρωπαϊκού τομέα όσο και της παραδοσιακής μουσικής. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα μαθήματα των συνόλων όπου το σχολείο έχει πολύ σημαντική παρουσία με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και του ετήσιου προγραμματισμού λειτουργίας του, το σχολείο διοργανώνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (Συναυλίες, Εκθέσεις Ζωγραφικής, Θεατρικές παραστάσεις κ.α. ), οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μαθησιακής διαδικασίας και έχουν ως στόχο να προβάλλουν τα συλλογικά αποτελέσματα της προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών. Το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων του σχολείου επιλέγεται σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από το Υ.Π.Ε.Π.Θ., τα οποία προβλέπουν αυξημένα τυπικά προσόντα για τους υποψήφιους (μεταπτυχιακές σπουδές, καλλιτεχνική και μουσική παιδεία). Η επιλογή των μαθητών για την Α’ Γυμνασίου γίνεται μέσα από εξετάσεις, ακουστικές, ρυθμικές και φωνητικής ικανότητας.

2 μουσικές παραστάσεις απο τo Μουσικό Σχολείο Αλίμου στις 11 και 14 Δεκεμβρίου στα Χανιά

Post Top Ad

.............