Πανελλήνια πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη στο Ηράκλειο η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή: “Καζαντζάκης”. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Πανελλήνια πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη στο Ηράκλειο η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή: “Καζαντζάκης”.


Πανελλήνια πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη στο Ηράκλειο η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή: “Καζαντζάκης”.
H ταινία που έχει υπότιτλο: “Στο σκοτάδι απαντάς με φως” θα προβληθεί στις 8 σήμερα το βράδυ στο “ODEON ΤΑΛΩΣ” και σε μεγάλη διανομή στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από την Audio Visual.


Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση,  τα γυρίσματα της ταινίας για το μεγάλο συγγραφέα και στοχαστή ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο και οι πρώτες λήψεις έγινα στα Αστερουσία Όρη. Η ταινία «έρχεται να βαπτιστεί και να ευλογηθεί στην Κρήτη, στο Ηράκλειο» και θα προβληθεί σήμερα «κυρίως για αυτούς που έλαβαν μέρος αλλά και γι’αυτούς που με τον τρόπο τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί».
Πριν φτάσει η ταινία στην Κρήτη, στα εργαστήρια που επεξεργαζόταν, την είδαν μεταξύ άλλων ο πρόξενος της Κύπρου στο Μιλάνο, Ιωάννης Τζήρος.
Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η  Μαρίνα Καλογήρου την σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε πολύ ώριμη ηλικία.
Πλήθος ηθοποιών πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές.


Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο του El Greco ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, ο Νίκος Μαρινάκος, ενώ στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο Θοδωρής Αθερίδης.
Τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται ο Στάθης Ψάλτης. Ο ξαφνικός χαμός του είναι μεγάλη απώλεια για το χώρο του θεάματος, ωστόσο, άφησε το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος στην ταινία Καζαντζάκης με μια συγκλονιστική ερμηνεία και πρωτοφανή πνευματικότητα.

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.
Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας είναι ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Γιάννης Σμαραγδής, η παραγωγός Ελένη Σμαραγδή, ο Γάλλος συμπαραγωγός Vincent Michaud, ο διευθυντής φωτογραφίας Άρις Σταύρου, ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας, ο ενδυματολόγος/σκηνογράφος Γιώργος Πάτσας, η μοντέζ Στέλλα Φιλιπποπούλου και η διευθύντρια παραγωγής Τζένη Πανουτσοπούλου.
Το φιλμ θα προβληθεί σε μεγάλη διανομή στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από την Audio Visual. Σημειώνεται ότι το 2017 έχει κηρυχθεί ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από το θάνατό του. Συμπαραγωγοί της ταινίας από την Ελλάδα είναι η Nova Cinema, η ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η Νέλλη Κάτσου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία είναι μια ελληνογαλλική συμπαραγωγή σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία «2017 Films».
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............