Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σητείας μιλάει για την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σητείας μιλάει για την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου

Ολοκληρώθηκε πρίν απο λίγες ημέρες ( 8 Νοεμβρίου ) η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «World Travel Market», η οποία επι 37 χρόνια προσελκύει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της παγκόσμιας βιομηχανίας του τουρισμού.  


Φιλοξενώντας περισσότερες από 180 χώρες και 5.000 εκθέτες, η WTM αποτελεί ιδανικό πεδίο επαγγελματικών συνεργασιών αλλά και καταγραφής των τάσεων για την τρέχουσα τουριστική χρονιά.
Η Ελλάδα έδωσε δυναμικό «παρών», όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με το περίπτερο του ΕΟΤ αλλά και με τις περιφέρειες και τους επαγγελματίες του κλάδου να παρουσιάζουν τα τουριστικά προϊόντα τους.
Στην έκθεση του Λονδίνου προβλήθηκαν περί τους 5.000 τουριστικούς προορισμούς και σ’ αυτήν αναφέρεται ένα δίκτυο 51.000 επαγγελματιών του ταξιδιωτικού τομέα. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι κυβερνήσεων αρμόδιοι για τον τουρισμό, αγοραστές – «κλειδιά» στον τομέα του τουρισμού, δημοσιογράφοι, διαμορφωτές ταξιδιωτικών τάσεων του διαδικτύου, εκδότες και παρουσιάζονται καινοτομίες και νέες τάσεις στο χώρο του ταξιδιού και του τουρισμού.
Να αναφέρουμε ότι το παρόν έδωσε και η Περιφέρεια Κρήτης με περίπτερο, την εποπτεία του οποίου έχει το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου με την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Πελαγία Πετράκη και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Μαρία Λαβδάκη αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος – εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, όπως και η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κυρία Μαρία Βάρδα.
Στην διάρκεια της έκθεσης η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος του νησιού προσφέροντας για ακόμη μια φορά αυθεντική Κρητική φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες.


Το ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριο Ιωάννη Κακουράκη ο οποίος συμμετείχε θεσμικά και επαγγελματικά στην έκθεση, και μας εξέφρασε την αισιοδοξία του δηλώνοντας ικανοποιημένος για την δυναμική παρουσία της επαρχίας Σητείας.

Ο κύριος Κακουράκης μας ανέφερε ότι το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κέρδισε το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον πολιτιστικό αλλά και φυσικό πλούτο της περιοχής,  ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα με εκλεκτά Κρητικά προϊόντα. 

Έγιναν επαφές με τουριστικά γραφεία όπως το ΙΤΑΚΑ, το οποίο από τον Απρίλιο του 2018 θα ξεκινήσει δύο πτήσεις τη βδομάδα από και προς το αεροδόμιο τα Σητείας, και έδειξε έντονο ενδιαφέρον να επεκτείνει τη δραστηριότητα του στη περιοχή. Γόνιμη ήταν η συνάντηση με στελέχη του πρακτορείου APOLLO όπου συζητήθηκε η περαιτέρω προβολή της περιοχής και η επέκταση της συνεργασίας. Επαφές έγιναν και με μικρούς tour operators οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη περιοχή και έχουν νοικιάσει θέσεις στα αεροπλάνα της εταιρείας CONDOR, η οποία από τη προσεχή άνοιξη θα δρομολογήσει πτήσεις από τη Γερμανία στο αεροδρόμιο της Σητείας. Επίσης έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας (ABTA) κ.α.
Η έκθεση ολοκληρώθηκε με θετικά μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2018. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι προκρατήσεις για τη νέα σεζόν κινούνται σε υψηλά επίπεδα. 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε συνεχίζει ο κύριος Κακουράκης τη συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο “Apollo” και την συμφωνία των 2 πτήσεων τσάρτερ εβδομαδιαίως, που είναι της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι και οι οποίες θα φέρουν σαν αποτέλεσμα 4 αεροπλάνα την εβδομάδα στο αεροδρόμιο της πόλης με περίπου 1.000 άτομα κίνηση και αυτό θα επιφέρει αναζήτηση περισσότερων κλινών, δεδομένο ότι η πόλη της Σητείας παρέχει 900 κλίνες για ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και πολλές άλλες ενοικιαζομένων δωματίων apartments.


Έως και πέρυσι η  διαμονή μοιραζόταν σε μονάδες της επαρχίας σε Αγιά Φωτιά, Παλαίκαστρο, Ζάκρο Μόχλο, και ειδικά την περίοδο του Αυγούστου.
Ο κύριος Κακουράκης δεδομένου άλλης μιας πτήσης τσάρτερ που θα προστεθεί εβδομαδιαίως,  και στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της ένωσης ξενοδόχων Σητείας κινείται ήδη εδώ και καιρό σε ανεύρεση νέων κλινών με επικρατέστερη τον οικισμό ΣΟΕ δεδομένο των απαραίτητων ενεργειών που προτίθεται να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία του.
Ο δραστήριος πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σητείας αξιοποιώντας τις γνωριμίες του και τις επαφές που έχει αναπτύξει με τουριστικούς πράκτορες και εταιρείες κινείται σε ακόμα μια συμφωνία... που θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό και λειτουργήσει θετικά στην ανάπτυξη της Σητείας και στην διευκόλυνση των κατοίκων της επαρχίας.
Απο το δελτίο τύπου του οργανισμού ανάπτυξης Σητείας
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας κ. Γ. Κακουράκης παρευρέθηκε και στην έκθεση FHILOXENIA η οποία πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενημέρωση πρακτόρων και επισκεπτών για τη περιοχή και τις δυνατότητες του αεροδρομίου Σητείας.
Η συμμετοχή του Δήμου Σητείας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, στοχεύοντας συγκεκριμένες αγορές από τις οποίες προσδοκούμε αύξηση των επισκεπτών στη περιοχή μας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη δήλωσε: «Η  WTM είναι μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παρουσία της Κρήτης είναι επιβεβλημένη καθώς η τουριστική αγορά της Βρετανίας είναι από τις μεγαλύτερες για το νησί. Στόχος λοιπόν είναι να ενδυναμώσουμε την θέση μας. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εφαρμόζουμε με συνέπεια τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την τουριστική προβολή του νησιού. Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στην ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου». 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η  Ελλάδα και ο ΕΟΤ βραβεύτηκαν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, WorldTravelMarket 2017 για το καλύτερο περίπτερο, που ξεχώρισε για τη μεγάλη επισκεψιμότητα και τις επαγγελματικές επαφές.
Το βραβείο «Best Stand for Doing Business» παρέλαβε από τους διοργανωτές της έκθεσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας και η επικεφαλής του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας Έμυ Αναγνωστοπούλου.
Η βράβευση αυτή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αποτυπώνει το υψηλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από παράγοντες των ξένων τουριστικών αγορών που επισκέπτονται και πραγματοποιούν επαφές και συναντήσεις με τους Έλληνες εκθέτες που φιλοξενεί το ελληνικό περίπτερο.
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Τσέγα πραγματοποιούν μεγάλο αριθμό επαγγελματικών συναντήσεων για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη Μεγάλη Βρετανία και την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.
Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετέχουν 70 εκθέτες από την Ελλάδα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............