Λαμπρή η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Λαμπρή η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Σητείας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως της Σητείας.
Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. 
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη θαυμαστή και ακλόνητη ομολογία πίστεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, ο οποίος αν και ανώτατος αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού, αρνήθηκε να εκτελέσει το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού με το οποίοκήρυξε διωγμό εναντίον των χριστιανών.



Επίσης αναφέρθηκε στην εορτή της μεταφοράς του ιερού λειψάνου του αγίου από τη Νικομήδεια, όπου είχε υποστεί μαρτυρικό θάνατομετά από μια σειρά φρικτών βασανιστηρίων, στη Λύδδα της Παλαιστίνης για τα εγκαίνια του πρώτου μεγαλοπρεπούς ναού που ανήγειραν οι χριστιανοί,  προκειμένου να μπορούν οι πιστοί να τα προσκυνούν ελεύθερα και άφοβα. Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρονιά πολλά με τις πρεσβείες και την προστασία του  Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. 
Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως, ενώ παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και κεράσματα σε όλο το εκκλησίασμα.


Post Top Ad

.............