Η Θεία Λειτουργία και το μεγάλο πανηγύρι στο Μεϊντάνι στα Ανώγεια για τον Άγιο Γεώργιο το μεθυστή - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Η Θεία Λειτουργία και το μεγάλο πανηγύρι στο Μεϊντάνι στα Ανώγεια για τον Άγιο Γεώργιο το μεθυστή


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ανωγείων, φοράει τα καλά της και τιμά με Θεία Λειτουργία και μεγάλο πανηγύρι όπου θα ακολουθήσει τραπέζι στη πλατεία Μεϊντάνι, σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 8 π.μ για τη μεγάλη εορτή του ΑΪ Γιώργη του μεθυστή. Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα υπάρχει η μεγάλη τιμή της παρουσίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγενίου, ενώ θα τιμηθούν και τρία πρόσωπα που βοηθούν με το ανιδιοτελές  έργο τους την ενορία εδώ και χρόνια. Το τραπέζι που θα παρατεθεί θα είναι μια προσφορά όλων των ενοριτών του Αγίου Γεωργίου, με τους άνδρες κτηνοτρόφους να προσφέρουν το κρέας και τις γυναίκες νοικοκυρές να ετοιμάζουν ήδη με μεράκι, φαγητά και γλυκά που θα προσφερθούν σε όλο τον κόσμο που θα τιμήσει την εκκλησία μας με την παρουσία του. Η μεγάλη αυτή γιορτή στο Μεϊντάνι ξεκίνησε το 2013 από μια ιδέα τότε των ενοριτών του Αγίου Γεωργίου, Δημήτρη Κονιού, Μιχάλη Νταγιαντά και Γιώργη Σαμόλη, την οποία ασπάστηκε θερμά και αγκάλιασε ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης. Από τότε και κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος εντός και εκτός των Ανωγείων βρίσκεται στο χωριό την 3η Νοεμβρίου κάθε έτους για να τιμήσει τον Άγιο και να απολαύσει την φιλοξενία του.


Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ.κ Ευγένιος και ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης θα τιμήσουν φέτος την Δόξα Σαμόλη, μια γυναίκα που για περισσότερο από μισό αιώνα αποτελεί την ψυχή της εκκλησίας, την οποία φροντίζει ως σπίτι της, ακολουθώντας και το παράδειγμα του αείμνηστου συζύγου της Ορέστη, που ήταν για δεκαετίες στο Εκκλησιαστικό συμβούλιο.Η Δόξα και ο Ορέστης Σαμόλης αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και στο πρόσωπο τους θα τιμηθούν παράλληλα και όλοι οι άνθρωποι, παρόντες και μη που συμβάλλουν εδώ και αιώνες στο έργο της ενορίας.

Παράλληλα θα τιμηθούν και δυο γυναίκες που εδώ και χρόνια στηρίζουν και ανεβάζουν συνεχώς επίπεδο το Εργαστήρι Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους προς το κοινό όφελος. Πρόκειται για τις καθηγήτριες Βάσω Χριστοδούλου και Μελπομένη Χαιρέτη που θα τιμηθούν από τα χέρια του Μητροπολίτη Ρεθύμνης για το πλούσιο έργο τους στην τοπική κοινωνία και το οποίο όλοι οφείλουμε να αναδείξουμε και να συνεχίσουμε.

Post Top Ad

.............