34ος Παγκρήτιος λογοτεχνικός μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνει ο σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

34ος Παγκρήτιος λογοτεχνικός μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνει ο σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Χανίων

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων προκηρύσσει τον 34ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2017-2018. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες εφηβικής ηλικίας σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και περιλαμβάνει δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων: μαθητές Γυμνασίου και μαθητές Λυκείου.



Τρόπος συμμετοχής
α) Κατηγορία εφηβικού διηγήματος
Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Γενικού/Επαγγελματικού Λυκείου μπορεί να συμμετάσχει ατομικά με εìνα τουλάχιστον διήγημα στην ελληνική γλώσσα και με θέμα ελεύθερο.
β) Κατηγορία εφηβικής ποìησης
Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασιìου ή Γενικου /Επαγγελματικού Λυκεìου μπορεί να συμμετάσχει ατομικά με εìνα τουλάχιστον ποίημα στην ελληνική γλώσσα και με θέμα ελεύθερο.
Μπορεί να δηλωθεί ταυτοìχρονη συμμετοχή και στις δυìο παραπαìνω κατηγοριìες.
Το θέμα των κειμένων του διαγωνισμού, πεζών ή ποιητικών, είναι ελεύθερο. Δεδομένου ότι ο διαγωνισμός ήταν εξ αρχής αφιερωμένος στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν αυτό το θέμα ή γενικότερα κάθε αγώνα ελευθερίας/απελευθέρωσης.

Όροι συμμετοχής
Τα κείμενα για το διαγωνισμό, ποιητικά ή πεζά, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα, με τίτλο και ψευδώνυμο. Μπορούν να σταλούν στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων είτε ατομικά είτε μέσω σχολείου με τους εξής τρόπους:
- σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου. Τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, σχολείο φοίτησης και οπωσδήποτε ο αριθμός του τηλεφώνου του) θα πρέπει να σταλούν σε ξεχωριστό αρχείο.
- ταχυδρομικά, σε 4 αντίτυπα το κάθε κείμενο. Σε διαφορετικό φάκελο όμως που θα εσωκλείεται πρέπει να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, σχολείο φοίτησης και οπωσδήποτε ο αριθμός του τηλεφώνου του).
Η καταληκτική ημερομηνίαìα υποβολής συμμετοχών ειìναι η 25η Φεβρουαρίου 2018.
Η απονομή των Βραβεìων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης.
Η ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας και του χώρου βράβευσης καθώς και της σύνθεσης των κριτικών επιτροπών θα γίνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού.
Ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου: syndesmosfilologonchanion@gmail.com.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973424083 (Μαρίνα Αρετάκη) και 6974706015 (Άννα Λαμπαρδάκη)
Ταχυδρομική διεύθυνση: Αποκορώνου 125, Χανιά Τ.Κ. 73134

Post Top Ad

.............