Όταν η Κρήτη Χορεύει" με την λαμπρή παρουσία του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων στο διήμερο που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Όταν η Κρήτη Χορεύει" με την λαμπρή παρουσία του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων στο διήμερο που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα

Δυναμική παρουσία η οποία χειροκροτήθηκε θερμά είχε ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων στις διήμερες εκδηλώσεις στην Παλαιόχωρα με τίτλο “Όταν η Κρήτη Χορεύει” που διοργάνωσε η Χορευτική ομάδα Σελίνου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.Οι Ανωγειανοί με την καντάδα την πρώτη ημέρα και τους χορούς τους την δεύτερη εντυπωσίασαν το κοινό και αποθεώθηκαν από πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, στις οποίες μαζί με τον Πολιτιστικό σύλλογο Ανωγείων συμμετείχαν ο Χορευτικός σύλλογος “Η Κίσσαμος”, ο Λαογραφικός σύλλογος Ακρωτηρίου “Ο Καγιαλές” και ο Παραδοσιακός σύλλογος “Το Μετερίζι”.

Την πρώτη μέρα έγινε η αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας στους δρόμους της Παλαιόχωρας με τη συμμετοχή εκατοντάδων ντόπιων κατοίκων και επισκεπτών με μαντινάδες, χορό και πολύ κέφι και μπροστάρηδες τους Ανωγειανούς που ενθουσίασαν τους κατοίκους του τόπου με τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό τους. Την δεύτερη μέρα έγινε η παρουσίαση στην αίθουσα του Δήμου Σελίνου, χορών από τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης. Οι Ανωγειανοί χόρεψαν τέσσερις συνολικά χορούς, ενώ την αποθέωση γνώρισαν στην διάρκεια του πυρρίχιου Ανωγειανού πηδηχτού!
 
Η αποστολή του συλλόγου που είχε επικεφαλής τον πρόεδρο του Νίκο Βρέντζο αποτελούνταν επίσης από τον Δημήτρη Ξυλούρη  στη λύρα, τον Γιώργο Ζερβό και τον Δημήτρη Μπέρκη στο λαούτο, ενώ στον χορό ήταν οι Λευτέρης Μπέρκης, Γιώργος Σαλούστρος, Λάμπρος Ανδριαδάκης, Νίκη Μέμμου, Μελπομένη Χαιρέτη, Ειρήνη Σταυρακάκη και Εμμανουέλα  Ανδρεαδάκη.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων με σημείωμα του στην ‘Α” ευχαριστεί θερμά για την φιλοξενία την χορευτική ομάδα Σελίνου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Μανόλη Χαλακατεβάκη και ευελπιστούν σε σύντομο νέο αντάμωμα και στο μέλλον. Μια εκδήλωση που πέρασε και άφησε έντονο το στίγμα της στην Κρητική παράδοση, με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αλλά και την όμορφη παρουσία των συλλόγων από όλη την Κρήτη.

Post Top Ad

.............