To Λιμενικό Ταμείο Σητείας συμμετείχε στο Παγκρήτιο περίπτερο της διεθνούς έκθεσης κρουαζιέρας Seatrade Europe 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

To Λιμενικό Ταμείο Σητείας συμμετείχε στο Παγκρήτιο περίπτερο της διεθνούς έκθεσης κρουαζιέρας Seatrade Europe 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας



To Λιμενικό Ταμείο Σητείας συμμετείχε στο Παγκρήτιο περίπτερο της διεθνούς έκθεσης κρουαζιέρας Seatrade Europe 2017 στο Αμβούργο της Γερμανίας που οργάνωσε το Επιμελητήριο Λασιθίου με την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης.
Το στρατηγικό σχέδιο της Σητείας για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας  αναπτύσσεται με βάση τα δομικά συστατικά του κλάδου που αναφέρονται στην Ασφάλεια στα Έσοδα και φυσικά στην αύξηση της Εμπειρίας των επισκεπτών. Ήδη το λιμάνι έχει εγκαταστήσει νέες δέστρες 100 τόνων και νέας τελευταίας τεχνολογίας προσκρουστήρες  και προχώρα άμεσα στην ανάδειξη του εργολάβου για την ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας και προσβασιμότητας με την προμήθεια φορητών περιφράξεων, πυλών και φυλακίων. Ήδη, επίσης, ετοιμάστηκε μελέτη αξιολόγησης λιμένα και το επόμενο διάστημα θα ετοιμαστεί ειδικό υλικό όπως ζητήθηκε για τις ευκαιρίες εκδρομών στην περιοχή μας.

Ο προορισμός Σητεία είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για την συμμετοχή του σε αυτήν την ειδική κλαδική έκθεση  με την δημιουργία συγκεκριμένου περιεχομένου υλικού ( Βυθομετρικές αποτυπώσεις, υπηρεσίες Νοσοκομείου Σητείας, συνήθη επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή, διαγράμματα προσέγγισης πλοίων κτλ.) και τεχνικού φυλλαδίου που αποτυπώνει όλα τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του λιμένα και της περιοχής.  Η συμμετοχή του λιμένα που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Κο. Πετρουλάκη συνοδεύτηκε από επικοινωνία και ραντεβού με σειρά εταιρειών κρουαζιέρας όπως οι Crystal Cruises, AIDA, TUI Cruises, Celestial Cruises, MSC, Pullman Tour και Costa Crociere.


Στις συζητήσεις και παρουσιάσεις του προορισμού έγινε αντιληπτό ότι η ευρύτερη περιοχή συνεχίζει να έχει προβλήματα και να επηρεάζει την ψυχολογία των επιβατών και ότι το 2018 για την περιοχή αναμένετε με την ίδια μειωμένη κίνηση του 2017. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι ο προγραμματισμός των εταιρειών γίνεται σε βάθος τριετίας  και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί χρειάζεται το τρίπτυχο επαγγελματισμού, επιμονής και υπομονής.


Τέλος η στρατηγική που ακολούθησε το λιμάνι της σύνδεσης των τοπικών μύθων με την επιχειρηματικότητα (Story Line), η παρουσίαση του ως νέος εναλλακτικός προορισμός, αλλά και το μήνυμα ότι «η Σητεία είναι το μέρος για να ερωτευτείς» έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τους ειδικούς και τους προγραμματιστές δρομολογίων (Itinerary Planners). Το Λιμάνι και ο προορισμός της Σητείας θα συνεχίσουν με την βοήθεια όλων των τοπικών φορέων την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών με ακόμη πιο οργανωμένο τρόπο το επόμενο διάστημα.
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ο Πρόεδρος Θ. Πετρουλάκης

Post Top Ad

.............