«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)» την Κυριακή 30 Απριλίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)» την Κυριακή 30 Απριλίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)»

Θεατρικός Σταθμός Εφέσου 20-24 (δίπλα στο ΚΤΕΛ-Ηράκλειο)
Ώρα έναρξης: 20:30 ακριβώς!
Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Όλα τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο Spin the wheel
την ποδηλατική αποστολή στην Αφρική, με στόχο την ενίσχυση της εκπαίδευσης 4.500 παιδιών


Μία πολυμορφική παράσταση βασισμένη σε μια ιδέα του Γιώργου Λουτσέτη, στην οποία συνομιλούν η μουσική με τις εικόνες, μέσα από τις αφορμές που δίνουν τρεις στίχοι από την “Ιθάκη” του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η μουσική, οι προβολές, τα θεατρικά, η κίνηση, βρίσκονται άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, ώστε να δομούν την υπόθεση η οποία παρουσιάζει μουσικές, ποιητικές και κινηματογραφικές αναφορές, πάνω στα θέματα που πραγματεύεται, μέσα από το προσωπικό πρίσμα του δημιουργού της παράστασης. 


Τρεις πράξεις – τρεις αυτόνομες νοηματικές ενότητες – οι οποίες χαρακτηρίζουν μια πορεία, μέσα από τις πρωταρχικές ελπίδες και τους στόχους της ζωής, τους αγώνες και τις μάχες που κερδίζονται ή χάνονται στη διαδρομή, και ο διαρκής αγώνας και το ταξίδι προς την πολυπόθητη Ιθάκη! Στην παράσταση “εμφανίζονται” και εκφράζονται: - Ο αθλητισμός, στην ουσία του – η αξία της συμμετοχής, του αγωνίζεσθαι. - Η παιδικότητα, η αθωότητα, η καθαρή ματιά των παιδιών - Η προσδοκώμενη αγάπη - Ο Δάσκαλος, ως φορέας γνώσης, αφύπνισης, ενεργοποίησης της σκέψης και των συναισθημάτων! - Η κοινωνική αδικία - Όψεις μιας Ελλάδας του πρόσφατου παρελθόντος, το οποίο μορφοποίησε τα βαθύτερα χαρακτηριστικά μας. - Η αλληλεγγύη – το “μαζί”. - Ο αγώνας ενάντια στο άδικο. - Ο άσβηστος Έρωτας. - Η σημαντικότητα της Γης, της Φύσης – και η Aστρονομία σε ανθρώπινες διαστάσεις. - Η μάχη - προσωπική και ομαδική - προς το δίκαιο και ωφέλιμο, η οποία οφείλει να αντέχει. 


Στην παράσταση ακούγονται πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λουτσέτη, παρουσιάζονται πρωτότυπα κείμενα, στίχοι και ποιήματα, καθώς και φωτογραφίες εξαιρετικών δημιουργών, πλαισιωμένα με έργα των παρακάτω δημιουργών (μεταξύ άλλων): Yann Tiersen, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ennio Morricone, Michael Nyman, John Lennon, Pink Floyd, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελένη Καραΐνδρου, Σταύρος Ξαρχάκος, Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Γκάτσος, Κώστας Βάρναλης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Charlie Chaplin, Οδυσσέας Ελύτης, Pablo Neruda. 

Συντελεστές της παράστασης: 
Γιώργος Λουτσέτης: Ιδέα - δομή παράστασης, σκηνοθεσία, πιάνο - τραγούδι. Ελισάβετ Βερούλη: τραγούδι- φωνητικά Κώστας Πανταζής: μπουζούκι, κιθάρα 

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: 
Κατερίνα Βουτετάκη Ρούσσα Μαρκάκη Κώστας Πανταζής (voice over: Κώστας Βερονίκης ) Shadow movements: Κάλλι Ρουμελιώτου Έρη Κεχρά Γρηγορία Οικονομάκη Θάλεια Ραγκούση Κώστας Βερονίκης και ο μικρός Γιώργος Τσιχλάκης Ηχογραφημένη φωνή - βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαδάκη. 



Φωτισμοί: 
Έλενα Αθανασοπούλου 

Παραγωγή - Τεχνικός σχεδιασμός ήχου και προβολών: 
“Nest” Studio & Productions 

Τεχνική κάλυψη 
Χρήστος Αλούμπης 
Επαγγελματικά συστήματα ήχου και φωτισμού 

Συνδιοργάνωση: 
Spin the wheel - “Nest” Studio & Productions Υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου





( σύντομο βιογραφικό) 

Ο Γιώργος Λουτσέτης γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι Κρητικής καταγωγής και πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε πιάνο, ξεκινώντας τη μουσική του διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη το 1996, με πενταετή συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα του Φυσικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την οποία έγραψε και επιμελήθηκε μουσική στα έργα: “Γέρμα…αν είχε φύγει (στιγμές από δύο θεατρικά)” (Φ.Γ. Λόρκα) -“Ονειρόδραμα” (Α. Στρίντμπεργκ) – “Ο τελευταίος Ασπροκόρακας” (Α. Σολωμού) – “Πρόσκληση σε δείπνο” (M. Hart & G. S.Kaufman) – “Κλέψε λιγότερο” (Ντάριο Φο) και με την οποία συμμετείχε σε Ελληνικά & Διεθνή Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων. Σκηνοθέτησε και συμμετείχε σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις στα Χανιά, την Ιεράπετρα, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Ελευσίνα, το Ηράκλειο, είτε ως σολίστ, είτε συνοδεύοντας στο πιάνο και το τραγούδι επαγγελματίες ερμηνευτές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν:

 - “Κι εκείνος που σωπαίνει θα χαθεί”, (μουσικοθεατρική παράσταση, με κοινωνικά- πολιτικά τραγούδια, Θέατρο σκιών και απαγγελία), με την Ελισάβετ Βερούλη, τον Νίκο Μπλαζάκη, την Κατερίνα Παπαδάκη και τον Δήμο Αμπράζη (Χανιά-Ηράκλειο-Αθήνα, 2010-2013 ). 

- “Στα μονοπάτια των αστεριών”, με την Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού (παράσταση με αστρονομικό περιεχόμενο) (Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα-Αθήνα-Χανιά-‘Ιμβρος Σφακίων, 2009-2014).


 - “Δίπτυχο”, μουσική παράσταση (λυρικά και πολιτικά τραγούδια) με την Ελισάβετ Βερούλη ως ντουέτο “Είμαστε-2″ (Χανιά-Αθήνα-Φραγκοκάστελλο, 2012-2013).

 - “Ερώματα”, σύνθεση μουσικής για την παρουσίαση της ομώνυμης ποιητικής συλλογής της Λίλιαν Μπουράνη – εκδόσεις Μανδραγόρας (Αθήνα, 2012). - “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό”, ειδική σύνθεση για την έκθεση με τίτλο “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό” 

– Σουίτα για πιάνο “Συνομιλίες” (Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης-12 Νοεμβρίου 2014, Μάλια, πρώην Δημαρχείο- 16 Μαΐου 2015, Πύλη Σαμπιονάρα, Χανιά-17 Οκτωβρίου 2015).

 - “ΣΠωΝδή στον Έρωτα”, παράσταση Mουσικής και Λόγου, με την Ελισάβετ Βερούλη ως ντουέτο “Είμαστε- 2″, και την Κάλλι Ρουμελιώτου (διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα) (Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Αίθουσα “Μ. Κατράκης” - Χανιά, 2014-2015). 

- “Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι…” (σε 3 πράξεις), πολυμορφική παράσταση βασισμένη σε τρεις στίχους της “Ιθάκης” του Κ. Καβάφη, με τους: Ελισάβετ Βερούλη, Κώστα Πανταζή, Κώστα Βερονίκη, Αργυρώ Βουτετάκη, Κατερίνα Βουτετάκη, Κάλλι Ρουμελιώτου, Έρη Κεχρά, Γρηγορία Οικονομάκη, Θάλεια Ραγκούση, (Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Αίθουσα “Μ. Κατράκης”-Χανιά, Αίθουσα “Μ. Μερκούρη”-Ιεράπετρα, Νεώριο Μόρο-Χανιά, Θέατρο "Δ. Βλησίδης"-Χανιά). 



Διάφορες συμμετοχές σε συναυλίες προς ενίσχυση συλλογικοτήτων και φορέων αλληλεγγύης, καθώς και μεμονωμένες παραστάσεις συμπαράστασης, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. 
Οι συνθέσεις του περιλαμβάνουν ορχηστρική μουσική, και τραγούδια σε στίχους σύγχρονων αξιόλογων στιχουργών, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα των: Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Μαρίας Πολυδούρη, Κωστή Παλαμά, Οδυσσέα Ελύτη, Μίκη Θεοδωράκη, Pablo Neruda, Λίλιαν Μπουράνη.


«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)» την Κυριακή 30 Απριλίου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Post Top Ad

.............