Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μελαμπιανών Ρεθύμνου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μελαμπιανών Ρεθύμνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός (κοπή πίτας) του Συλλόγου Μελαμπιανών Ρεθύμνου. Εκατοντάδες Μελαμπιανοί και οι φίλοι τους, κατέκλυσαν το κέντρο «Θυμέλη». Αντάλλαξαν ευχές και διασκέδασαν από το κρητικό συγκρότημα του συγχωριανού τους λυράρη Σήφη Τσουρδαλάκη και τους συνεργάτες του Χρήστο Τζανιδάκη, Μάρκο Γεωργακάκη, Ζαχαρία Μαθιουδάκη και Δημήτρη Παπαδομανωλάκη.


 
Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, με καλή διάθεση και αστείρευτο κέφι, όλοι όσοι παραυρέθηκαν διασκέδασαν με το γνωστό, μοναδικό μελαμπιανό τρόπο.
 
Τον κόσμο καλωσόρισε, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Γερμανάκη, η οποία έκανε και μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα του Συλλόγου την χρονιά που πέρασε, λέγοντας μεταξύ άλλων:
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί που, για άλλη μια φορά με την παρουσία σας δείχνετε την στήριξή σας στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να κρατήσει ενωμένους όλους τους Μελαμπιανούς και τους απανταχού φίλους, οι οποίοι με κάθε τρόπο τιμούν και υποστηρίζουν τις εκδηλώσεις μας.
 
Θέλοντας να κάνουμε μια αναδρομή στη χρονιά που μας πέρασε προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε και να σας προβάλλουμε μέσα από φωτογραφίες και βίντεο στιγμιότυπα των εκδηλώσεών μας.
 
Στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε την κουλτούρα του χωριού μας και γνωρίζοντας πως η παράδοση και η μουσική παιδεία δεν έχουν σύνορα πήραμε μέρος στο 21ο Φεστιβάλ Σουλίου Πατρών. Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ συμμετέχουν παραδοσιακοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ο καθένας την παράδοση του τόπου του. Η εμπειρία μας ήταν μοναδική, όχι μόνο από την φιλοξενία τους, που μας έκανε να νιώσουμε σαν να ήμασταν στον τόπο μας. Η ενημέρωση που είχαν για την μοναδικότητα της μελαμπιανής καντάδας πραγματικά μας εξέπληξε. Μέρος της παρουσίασής μας ήταν και οι μελαμπιανοί χοροί, την προετοιμασία των οποίων ανέλαβε ο δάσκαλος του συλλόγου μας Στέλιος Μαρκουλάκης. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αμέριστη βοήθεια και στήριξή του. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συγχωριανούς μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και χωρίς να λογαριάσουν κόπο, έξοδα και χρόνο είπαν το ναι. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο ταξίδι.
 
Επίσης όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και τον προηγούμενο Αύγουστο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη καντάδα μας στα σοκάκια του Ρεθύμνου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, η νεολαία μας, υποστήριξε και πλαισίωσε με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση. Η ένταση και ο παλμός της λύρας και του τραγουδιού προσκάλεσαν πολλούς πολίτες να συμμετάσχουν. Αυτή τη φορά είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας συνοδεύσει ο Σύλλογος Κρητών Αμερικής, του οποίου πρόεδρος είναι ο χωριανός μας Χαράλαμπος Μαρκάκης.
 
Προσπαθήσαμε να σας δείξουμε στιγμές από την επιτυχημένη εκδρομή του συλλόγου μας στα Χανιά. Επισκεφτήκαμε την Αρχαία Άπτερα και την Θέρισσο, όμως δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες η ευχάριστη διάθεση που μας συντρόφευσε καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι κάθε Δευτέρα ο σύλλογός μας παραμένει ανοιχτός και σας περιμένει! Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε οφείλουμε όλοι να κρατάμε ακμαίο τον σύλλογό μας. Για τον λόγο αυτό σας ζητάμε να είστε δίπλα μας με τις ιδέες σας και με την συμπαράστασή σας έτσι ώστε να κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε γι' αυτόν».
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μελαμπιανών Ρεθύμνου, ευχαριστεί όλους όσους ήταν κοντά τους για άλλη μια φορά στην προσπάθειά του Συλλόγου να κρατά ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του χωριού τους και ενωμένους όλους τους Μελαμπιανούς και τους φίλους τους. Ευχαριστεί επίσης όλους τους Ρεθεμνιώτες επαγγελματίες για την προσφορά τους στην λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου την βραδιά της εκδήλωσης.
 
ρευεμνιωτικα νεα

Post Top Ad

.............