ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΜΑΤΘΑΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΜΑΤΘΑΙΟ

Τον προστάτη άγιό της Απόστολο και Ευαγγελιστή Ματθαίο εορτάζει και πανηγυρίζει από χθες το βράδυ η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης στην πευκόφυτη λοφοπλαγιά με την ομώνυμη ονομασία που πήρε από την μικρή εκκλησία.
Στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.
Σήμερα Τετάρτη το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων Αρχιερέων της Εκκλησίας της Κρήτης.
Στις 12 το μεσημέρι θα παρατεθεί εόρτιο γεύμα με την παρουσία της Σχολικής Εφορείας, των καθηγητών της Σχολής, γονέων και ιεροσπουδαστών.


Προετοιμασίες για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου
Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστούν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στα Χανιά τα Εισόδια της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλης, που συμπίπτουν με τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα γίνουν στα Χανιά έχει ως εξής: Από τις 06:30 έως τις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Ορθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στις 08:30 η επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά και στις 10:45 λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου. Στις 11.45 θα ακολουθήσει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ μετά θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας). Στις 19:00 έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με συναυλία και ομιλίες, στο Πνευματικό Κέντρο.


ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............