ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΚΟΥΛΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΚΟΥΛΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

Μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης μπροστά στον ανδριάντα του πυρπολητή του Αρκαδίου Εμμανουήλ Αναγνώστου Σκουλά, εθα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ανωγείων σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 12.30 μ.μ με τίτλο “Μείζων δε πάντων η Ελευθερία.Το διαχρονικό Αρκάδι”, ενώ θα ακολουθήσει ημερίδα με την παρουσία κορυφαίων καθηγητών και επιστημόνων. Η εκδήλωση για τους ήρωες της Αρκαδικής εθελοθυσίας θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα γίνει κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο δικηγόρος κ.Νίκος Κ.Σκουλάς θα εκφωνήσει το ιστορικό της επετείου. Το απόγευμα στις 6 μ.μ θα ακολουθήσει ημερίδα που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς. 

Αναλυτικά θα μιλήσουν οι εξής:
Απόστολο Παπαιωάννου με θέμα: « ο πυρπολητής της Μονής Αρκαδίου Εμμανουήλ Β. Σκουλάς (1845-1866) 150 χρόνια μετά, Η εγκυρότητα των αντικειμενικών τεκμηρίων ως απόδειξη και αλήθεια. Πηγές και βοηθήματα. Η Βιβλιοθήκη του πυρπολητή».
Γεώργιο Κορναράκη με θέμα: « Η αποτυχία κατανόησης των γεγονότων οδηγεί σε αστοχία συλλογισμών για την ιστορική τεκμηρίωση της εθελοθυσίας στο Αρκάδι 1866.»
Γεώργιο Παναγιωτάκη με θέμα : «Ιστορία του Αρκαδιού. Η ιστορία του χρόνου με λόγο και εικόνα»
Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη με θέμα: « Η σημασία του έργου του Μητροπολίτη Κρήτης Τιμόθεου Βενέρη στη διαμόρφωση της εικόνας του πυρπολητή του Αρκαδίου».

Post Top Ad

.............