ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Ολοκληρώθηκαν χθές Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου της ΕΣΗΕΠΗΝ με το έργο του Ματέι Βισνιέκ «Εθνικότητα μου, το χρώμα του ανέμου».που παρουσιάστηκε για τρία  βράδια απο 11 έως 13 Σεπτεμβρίου στο μικρό κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». 
ένα έργο που προσεγγίζει την απλή μα και συνάμα δύσκολη καθημερινότητα με αλληγορικούς διαλόγους που ξαφνιάζουν και περνούν μηνύματα.







Κρίμα που δεν παρακολούθησα ολόκληρη την παράσταση απο κοντά, και δεν αποτύπωσα με τον φωτογραφικό μου φακό τις σκηνές των ηθοποιών - δημοσιογράφων, αλλά με τον τρόπο του συγκεκριμένος κύριος μας απαγόρευε να βγάλουμε φωτογραφίες και ειδικά με φλάς διότι θα αποσπούσαν την προσοχή των ηθοποιών, δημιουργώντας τους δυσκολίες στην απόδοση του έργου.
Κρίμα που πρίν απο λίγες ημέρες απο Αντώνης Γενναράκης για τον συγκεκριμένο κύριο, έγινα σήμερα  ...ΕΕΕ Φίλε....
Σέβομαι και τιμώ τους θεσμούς, τους ρόλους , τα πρόσωπα και την διαδρομή του καθενός, και μάλιστα σεβόμενοι το παρελθόν ανθρώπων που έγραψαν απο το δικό τους πόστο ιστορία καλούμαστε να αντλήσουμε στοιχεία και να συνεχίσουμε ο καθένας απο τον ρόλο και την δουλεία του να δημιουργεί, να γεννάει να αναπαράγει μα πρωτίστως να διατηρεί τον πολιτισμό.

Οι παραστάσεις δόθηκαν πρώτη φορά φέτος στις αρχές Μαρτίου, αλλά και τον Απρίλιο όπου η  Θεατρική Ομάδα  συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεάτρου «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016» , όπου και συγκεντρώθηκαν τόνοι τροφίμων για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης, 


Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το έργο του Ματέι Βισνιέκ «Εθνικότητά μου: Το χρώμα του ανέμου», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη και μετάφραση από την Έρση Βασιλικιώτη,  μια ιλαροτραγική και συνάμα λυρική απεικόνιση της διαχρονικής ανθρώπινης πραγματικότητας, με μηνύματα που «χτυπούν» στον πυρήνα της επικαιρότητας.  
Ένα έργο σπονδυλωτό όπου ο συγγραφέας  με κυνισμό, χιούμορ αλλά και λυρισμό,  παρουσιάζει τα «κομμάτια  ενός σπασμένου καθρέφτη», όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, και τα οποία καλούμαστε να συναρμολογήσουμε. 
ΜΑΤΕΪ ΒΙΣΝΙΕΚ: «ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ»
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης
Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Σφακιανάκης
Τραγούδι: Μουσική Ομάδα «ΧΡΟΕΣ»
Παραγωγή video: Δευκαλίων Μανιδάκης

Μαριονέτες: Εργαστήρι Ιδεών-Πόπη Φασουλάκη
Χορογραφία: Στεφανία Σπυροπούλου
Ήχος-Φωτισμός: Δημήτρης Καρπούζης
Νίκος και Χρήστος Αλούμπης

Εμφανίστηκαν  με αλφαβητική σειρά:
Ελένη Βακεθιανάκη
Ιορδάνης Δημητριάδης
Μάριος Διονέλλης
Αντιγόνη Καμπάνη
Δημήτρης Κολοτούρος
Χάρης Λεοντάκης
Κατερίνα Μηναδάκη
Γιώργος Ι. Παπαδάκης
Ειρήνη Τσάκα
Ελίνα Φαρσάρη
Μιχάλης Φουργιαλάκης


Guest εμφάνιση ο 9χρονος Παναγιώτης Δημητριάδης














Post Top Ad

.............