Σε συρτάρια στο χωριό σκαλίζοντας αναμνήσεις ξυπνούν θύμησες.
Στο σπίτι της αείμνηστης Γιαγιάς που το κάθε τι την θυμίζει ανακαλύπτεις πράγματα ξεχασμένα στον χρόνο που δηλώνουν τον τρόπο ζωής και τις ανέσεις εκείνης της εποχής.
Δώρο μια κολώνια που για τα χρόνια εκείνα ήταν για πολλούς πολυτέλεια .
H κολόνια 4711 ή απλώς η 4711, είναι μια παραδοσιακή Γερμανική Eau de Cologne από τους Mäurer & Wirtz. Επειδή παράγεται στην Κολωνία, τουλάχιστον από το 1799, της επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τον γεωγραφικό προσδιορισμό«Original Eau de Cologne» («Γνήσιο ύδωρ από την Κολωνία»). Η μάρκα έχει επεκταθεί και σε διάφορα άλλα αρώματα και προϊόντα πέραν του αρχικού Echt Kölnisch Wasser, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο, για περισσότερο από 200 χρόνια.
Το κατάστημα ναυαρχίδα της 4711, στην οδό Glockengasse της Κολωνίας, αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.
Στις αρχές του 18ου αιώνα, ο Γιόχαν Μαρία Φαρίνα (1685-1766), ένας Ιταλός που ζούσε στην Κολωνία, Γερμανία, δημιούργησε ένα άρωμα. Το ονόμασε «Eau de Cologne» («ύδωρ από την Κολωνία») μετά από το νέο του σπίτι. Κατά τη διάρκεια του επόμενου αιώνα, το άρωμα γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλές.
Σύμφωνα με το θρύλο, στις 8 Οκτωβρίου 1792 ένας Καρτουσιανός(Carthusian) μοναχός προσέφερε ως γαμήλιο δώρο στον έμπορο Wilhelm Mülhens (1762 - 1841), τη μυστική συνταγή του επονομαζόμενου «aqua mirabilis» ή «θαυματουργό νερό» για χρήση τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική. Τότε ο Mülhens, ίδρυσε ένα μικρό εργοστάσιο στην οδό "Glockengasse" της Κολωνίας και καθιέρωσε την πρώτη "Eau de Cologne", ως θεραπευτικό φάρμακο.
Ο Peter Joseph Mülhens και ο γιος του Wilhelm Mülhens, ήταν σε διαμάχη σχετικά με τη χρήση του ονόματος «Φαρίνα» από το 1800 έως το 1881. Η οικογένειαFarina κατηγόρησε τους Mülhens, για χρήση του ονόματος, άνευ αδείας. Η επιχείρηση "Johann Maria Farina gegenüber dem Jülichs-Platz" φοβήθηκε τη σύγχυση μεταξύ των προϊόντων, διότι επίσης παρήγαγαν αρώματα. Το 1832, ο Wilhelm Mülhens έχασε τη διαμάχη, οπότε προσέλαβε κάποιον άλλο κύριο ονόματι Farina από τη Mortara, προκειμένου να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ονομασία «Φαρίνα».
Ο αριθμός 4711-EA-62, ήταν μία από τις τρεις επιλογές για την πινακίδα κυκλοφορίας της Aston Martin DB5, του Τζέιμς Μποντ στο κινηματογραφικό έργο «Goldfinger» («Χρυσοδάκτυλος»). Ο τυπικός αριθμός ήταν ΒΜΤ 216Α.