REIKI ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (Reiki in crete) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

REIKI ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (Reiki in crete)

Το  Reiki είναι ιαπωνική λέξη και σημαίνει «συμπαντική ενέργεια δύναμης ζωής»-το chi  που ρέει μέσα από όλα τα ζωντανά πράγματα. Rei σημαίνει παγκόσμιος και είναι η θεραπευτική ενέργεια που έρχεται από τα ανώτερα πνευματικά επίπεδα και το Ki σημαίνει δύναμη ζωής, η ενέργεια που υπάρχει παντού σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Δεν έχει θρησκευτικές πεποιθήσεις και δεν απαιτεί ειδικό σύστημα πεποιθήσεων. Είναι μια αρχαία και απλή πρακτική για βαθιά χαλάρωση μέσω του φυσικού και απαλού αγγιγματος των χεριών πάνω στο σώμα.


  ΤΟ Ρέικι λέγεται  ότι ξανα ανακαλύφθηκε στα τέλη του 1800 από τον Ιάπωνα παιδαγωγό Δρ Mikao Usui όπου έδωσε στο Reikι τη σύγχρονη μορφή του και την ονόμασε Ουσούι Σίκι Ρέικι Ριόχο.
O Iππoκράτης ήταν από τους πρωτοπόρους στην Δύση, που μίλησαν για τη συμπαντική ενέργεια . Η ζωτική δύναμη, ενέργεια έχει άλλες ονομασίες  από χώρα σε χώρα : Τσι ή Κι στην Κινεζική Ιατρική, Πράνα στην Ινδική φιλοσοφία, Κα των αρχαίων Αιγυπτίων, το Μπαράκα των Σούφι, τη Νουμία του Παράκελσου, κ.λ.π.
Όλοι γεννιόμαστε με αυτήν την ενέργεια και μπορούμε να την απορροφούμε και να τη μεταβιβάζουμε. Η ικανότητα όμως αυτή μπλοκάρεται εξαιτίας της καταπίεσης έντονων συγκινήσεων της καθημερινότητας. Συνέπεια των μπλοκαρισμάτων είναι ότι η ζωτική ενέργεια δεν μπορεί πια να ρέει ελεύθερα και η έλλειψή της προκαλεί άγχος, στρες, μεγαλύτερη ευπάθεια σε ασθένειες.
Το Reiki είναι μια τεχνική που απαλά και δυναμικά προωθεί την κανονική αναγεννητική διαδικασία του σώματος και του μυαλού, όσο και την  αρμονία μεταξύ των συστημάτων σε όλο το σώμα. Είναι το τέλειο εργαλείο που μπορούμε να εφαρμόσουμε στον εαυτό μας, στη μάχη μας με το καθημερινό στρες.
Η ενέργεια υπάρχει σε εμάς, στη φύση, στα ζώα, γ’υρω μας, παντού..!
Όλοι  μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε!
Πρέπει απλά να μάθουμε την ύπαρξη της και να την χρησιμοποιήσουμε για καλό σκοπό.!
Πάντα με αγάπη!

Πού βοηθάει το Ρέικι

Τι κάνει το REIKI
Το Ρέικι προσφέρει ένα ασφαλές λιμάνι μακριά απτον κόσμο, ένα τόπο όπου η ηρεμία και η γαλήνη μπορούν να γίνουν και πάλι αισθητές.
Θεραπεύει το άτομο ως ολότητα. Το σώμα και το πνεύμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη δημιουργία ασθενειών.Πολλές ασθένειες είναι αποτέλεμσα μακροχρόνιου στρες ή κακής διατροφής. η έλλειψη Ισορροπίας μπορεί να προκληθεί από πολλές καταστάσεις  όπως τραυματισμοί, αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, όπως φόβος, ανησυχία, αμφιβολία, οργή, άγχος και πολλά άλλα….
Το Ρέικι  αποτοξινώνει το σώμα και ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού. Γεμίζει το σώμα με ζωτικότητα και καθαρή ενέργεια. Καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και φέρνει χαρά και φωτεινότητα. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό και πηγαίνει μόνο του εκεί που το έχουμε ανάγκη.
Με λίγα λόγια το  Reiki :
◊ μας φέρνει σε επαφή με τη σοφία του σώματος μας, τις ανάγκες, τις αισθήσεις μας
◊ επιφέρει χαλάρωση, ψυχοσωματικό καθαρισμό, ισορροπία και εσωτερική πληρότητα
◊ αυξάνει τη διαίσθησή μας
◊ ενδυναμώνει τις λειτουργίες και τις άμυνες του σώματος
◊ καλλιεργεί την προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, τη θετικότητα, την αποδοχή, την ελευθερία, την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη
◊ βιηθάει στη μείωση του άγχους, νευρικότητας, θυμού
◊ δημιουργεί και επιφέρει υγεία και ισορροπία σε κάθε επίπεδο (φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό) έτσι  ώστε η ζωή να κυλά  με μεγαλύτερη άνεση, αισιοδοξία και ευτυχία
◊ αποδεσμεύει την μπλοκαρισμένη ενέργεια

 ΠΗΓΗ:http://www.myreiki.gr/

Post Top Ad

.............