ΓΑΥΔΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΥΔΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Με τίτλο “Γαύδος, συμπόσιο για μία καλύτερη Ευρώπη”, σχεδιάζεται η επόμενη ταινία – ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.
Τα γυρίσματα, στα οποία θα λάβουν μέρος ξένοι και κρητικοί ηθοποιοί, προγραμματίζονται για τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου 2016.
Οπως μας είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, η ταινία θα συνδυάζει πραγματικά γεγονότα όπως απόψεις επιστημόνων για την Ευρώπη με τη μυθοπλασία.


Σύμφωνα με την ιστορία του έργου «στη Γαύδο, το νοτιότερο μέρος της Ευρώπης, οργανώνεται με ελληνική πρωτοβουλία ένα συμπόσιο, στο οποίο συμμετέχουν ευρωπαίοι διανοούμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλοι, για να συζητήσουν τις αλλαγές εκείνες που θα μετατρέψουν την ευρωπαϊκή κοινωνία σε μία δημοκρατική κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και δικαιοσύνης. Ενα συμπόσιο που φέρνει και τη φιλοσοφική χροιά της αρχαιοελληνικής του προέλευσης, με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για τον άνθρωπο και την κοινωνία, από τον Ομηρο μέχρι τη σύγχρονη κοινωνία, με αναφορές σε διάφορες σχολές σκέψης και μεγάλους στοχαστές όλων των εποχών και τόπων.



Στόχος μία ολιστική και πανεπιστημονική προσέγγιση του κοινωνικού ζητήματος».
Μετά από σειρά συγκρούσεων «επικρατούν η συνεννόηση και η συναίνεση μέσα από την αγάπη ενός ζεύγους δημοσιογράφων διαφορετικής καταγωγής, που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα δρώμενα και στην επάνοδο των συμμετεχόντων στον αρχικό στόχο μίας καλοπροαίρετης συνεργασίας».
Στο διεθνές αυτό οπτικοακουστικό εγχείρημα θα συμμετάσχουν και επιστήμονες, όπως αστροφυσικοί, γεωλόγοι, βιολόγοι, ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, οικονομολόγοι, αλλά και στοχαστές και καλλιτέχνες.

Post Top Ad

.............