ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Πενήντα χρόνια φωτογραφικής ιστορίας της Κρήτης “ξετυλίγονται” μέσα από την αναδρομική έκθεση που διοργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης με αφορμή τον εορτασμό των πενήντα χρόνων λειτουργίας της στο νησί (1964 – 2014).
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν προχθές το βράδυ στο Νεώριο Μόρο (Ι.Ο.Χ.) με τη  συμμετοχή πλήθος κόσμου. Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως τις 23 Σεπτεμβρίου. 
 
Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει 67 φωτογραφίες από 46 διεθνώς καταξιωμένους φωτογράφους, σε μία διαδρομή απ’ το 1964 μέχρι και το 2014 καθώς οι περισσότερες έχουν αποσπάσει παγκόσμια βραβεία, η κάθε μία, σε όλο τον κόσμο. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΦΕ Πολυχρόνης Νικηφοράκης «πρόκειται για μία υψηλού επιπέδου έκθεση, με φωτογραφίες αντιπροσωπευτικές της ιστορίας ενός σωματείου, μιας ιστορίας μελών, φίλων με το ίδιο πάθος και αγάπη, με ένα κοινό χόμπι: τη φωτογραφία»
Ο ίδιος πιστεύει ότι το “μυστικό” μιας καλής φωτογραφίας βρίσκεται «στο μάτι του φωτογράφου και στο συναίσθημα, στην ιστορία που αφηγείται, στο μήνυμα. Η τεχνική απλά βοηθά. Σημασία έχει το ταλέντο και η έμπνευση του φωτογράφου».

 
 
Από την πλευρά του ο Χανιώτης φωτογράφος Γ. Μπαλαδάκης, υπεύθυνος του τμήματος  της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης στα Χανιά ανέφερε πως το τμήμα θα λειτουργεί επίσημα φέτος με μαθήματα φωτογραφίας, παρουσιάσεις, προβολές από τις 28 Σεπτεμβρίου στην οδό Περίδου και Υψηλαντών 3.

Post Top Ad

.............