ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ


Εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες του Παγκρήτιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα “Οι Δροσουλίτες”, που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Στιχουργών Ν. Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Σφακίων, θα γίνει αύριο  και ώρα 8 μ.μ. στο Φραγκοκάστελο (στον χώρο του κάστρου).
«Ο Σύλλογός μας εμπνεύσθηκε την ιδέα και ξεκινήσαμε την υλοποίησή της, επί δημαρχίας Παύλου Πολάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό» επισημαίνει, μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, αναφορικά με τον εν λόγω διαγωνισμό, αλλά και την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων Θανάσης Πατεράκης.
Οπως συμπληρώνει, οι συμμετοχές του διαγωνισμού, που αφορούσαν Μαντινάδα – Ρίμα  και Ριζίτικο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Κρήτες απ’ όλες τις γωνιές της Γης συμμετείχαν με τα έργα τους. Υπάρχουν 27 διακριθέντες απ’ όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος “Τα Σφακιά” και Ομάδα Σφακιανών Ριζιτών, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κανάκης Γερωνυμάκης, στιχουργός, συγγραφέας, λαογράφος, επίτιμο μέλος του Συλλόγου. «Την ευθύνη της οργάνωσης την έχει ο Σύλλογος Στιχουργών Ν. Χανίων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων. Είχαμε μια άψογη συνεργασία με τον σημερινό δήμαρχο κ. Γιάννη Ζερβό και τους παράγοντες του Δήμου. Τη μουσική κάλυψη δε της εκδήλωσης έχει ο καταξιωμένος λυράρης Ανδρέας Λιλικάκης, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Κρητικός καλλιτέχνης, που έχει γράψει και μελοποιήσει τραγούδι για τους Δροσουλίτες», τονίζει ο κ. Πατεράκης.
Καταλήγοντας απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο, που μπορεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση αυτή, «από την οποία μόνο οφέλη θα αποκομίσει, ενώ παράλληλα αισθανόμαστε ότι στον ιερό αυτό χώρο παραθέτουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής γι’ αυτή τη θυσία των προγόνων μας».

Post Top Ad

.............